Lasagne med tomat och basilika

Vegetarisk lasagne är ett fantastiskt alternativ för alla som älskar smakrika och fylliga rätter utan kött.

Lasagne med tomat och basilika

4 portioner

Ingredienser

  • 100 gram vegetarisk färs
  • 1/2 st gul lök
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl mjölk
  • 5 msk vatten
  • 3 msk färskost
  • 50 g riven ost
  • 90 gram lasagneplattor
  • basilika
  • oregano
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt
  • grönsaksbuljongs tärning
  • Maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken och färsen i en panna med lite olja.
  4. Tillsätt tomat produkterna, kryddorna och grönsaksbuljong, koka under omrörning i 5 minuter.
  5. Häll i mjölk, vatten och färskosten koka upp.
  6. Blanda maizena med vatten och red av.
  7. Smaka av.
  8. Varva lasagneplatorna med färsen och avsluta med riven ost på toppen.
  9. Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.

Till servering: Servera med en härlig blandsallad.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?