Granola

En granola som är svår att motstå men lätt att laga.

Granola med yogurt i en glasskål

8 portioner

Ingredienser

  • 12 dl havregryn
  • 3 dl solroskärnor
  • 3 dl riven kokos
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl olja

Gör så här

  1. Blanda ihop havregryn, solroskärnor, kokos, socker, vaniljsocker och kanel.
  2. Blanda ihop vatten och olja.
  3. Häll vatten och olja över de torra ingredienserna, bland väl och låt svälla i minst fem timmar. Gärna över natten.
  4. Baka av i 170 grader varmluft tre gånger åtta minuter (3x8) och blanda emellan.

Servering: Använd den som topping till fil eller yoghurt, eller varför inte på sommarens vanilj glass.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?