Granola
En granola som är svår att motstå men lätt att laga.
![Granola med yogurt i en glasskål](/images/18.7edf2a2918e38a4e2b7690/1711546122235/Granola%20670X350.jpg)
8 portioner
Ingredienser
- 12 dl havregryn
- 3 dl solroskärnor
- 3 dl riven kokos
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kanel
- 1.5 dl vatten
- 1.5 dl olja
Gör så här
- Blanda ihop havregryn, solroskärnor, kokos, socker, vaniljsocker och kanel.
- Blanda ihop vatten och olja.
- Häll vatten och olja över de torra ingredienserna, bland väl och låt svälla i minst fem timmar. Gärna över natten.
- Baka av i 170 grader varmluft tre gånger åtta minuter (3x8) och blanda emellan.
Servering: Använd den som topping till fil eller yoghurt, eller varför inte på sommarens vanilj glass.