Carbonara

En härligt krämig pasta Carbonara.

Carbonara i en djup tallrik med en röd och vit rutig servett under

4 portioner

Ingredienser

  • 270 gram tärnat rökt skinka
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,6 dl färskost
  • 0,4 dl strimlad purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grönsaksbuljongs tärning
  • Maizena

Gör så här

  1. Häll i mjölk, grädde och vatten i en kastrull och låt sjuda upp.
  2. Blanda ut lite Maizena med vatten och red av vätskan till en slät konsistens.
  3. Tillsätt buljong, färskost, skinka och purjolök.
  4. Smaka av med salt, vitpeppar och vitlök.

Till servering: Kokt pasta och en blandsallad.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?