Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Tillgänglighetsredogörelse

Webbplatsen kavlinge.se är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Denna redogörelse innehåller information om:

 • hur kavlinge.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service
 • för oss kända tillgänglighetsproblem
 • planerade insatser för att åtgärda tillgänglighetsproblem
 • hur du kan rapportera brister

På webbplatsen finns också andra system som för att underlätta för besökarna länkats eller integrerats på webbsidorna. Dessa system omfattar till exempel lediga jobb (Visma Recruit), webbokning av lokaler (FRI), Åsikt Kävlinge (DF-respons) och våra e-tjänster (Open ePlatform). Dessa externa system omfattas inte av tillgänglighetsredogörelsen då de inte är en del av webbplatsen www.kavlinge.selänk till annan webbplats även om webbplatsen ger access till dem.

Tillgänglighet på webbplatsen idag

Kävlinge kommuns webbplats är byggd i SiteVision version 4.5.6.

På de flesta sidor finns det möjlighet att få texten uppläst av talsyntes. På webbplatsen finns lyssnafunktionen Readspeaker. Funktionen gör att innehållet kan läsas upp för dig och kan hjälpa dig som har svårt att läsa text. Vi försöker att ha all information i löptext eftersom det underlättar om du har hjälpmedel för att få webbinformation uppläst.

Mer information om lyssnafunktionen.

Informationsstrukturen är framtagen i samarbete med Funka Nu AB (www.funka.se) och följer deras rekommendationer. Bolaget arbetar med tillgänglighet i digitala gränssnitt och förlitar sig på internationella riktlinjer och vetenskaplig grund.

Du hittar viktig information på förenklad svenska under ”Lättläst”. Webbplatsen har också en funktion som använder sig av Googles översättningsverktyg.

Vi arbetar med tydliga färgval och kontraster för att göra texten så läsbar som möjlig för dig. I övrigt undviker vi rörliga element och nyttjande av färger eftersom de kan orsaka epileptiska anfall och kan förvirra dig som besökare.

Vi finns här för din skull. Därför är det viktigt att du känner igen dig i bildvalet och att texten är skriven enligt klarspråksregler. Det innebär till exempel att vi inte använder oss av förkortningar och undviker krångliga formuleringar.

Kavlinge.se är anpassningsbar och dynamisk. Det innebär att läsbarhet och struktur är den samma oavsett om du sitter vid en dator, surfplatta eller besöker oss på din mobiltelefon.

Det ska vara enkelt att hitta det du söker och gå tillbaka till föregående sida. Länkarna ska vara tydliga och berätta för dig vad som döljer sig bakom. Om vi länkar till andra hemsidor eller till dokument så öppnas de i ett nytt webbläsarfönster. Länkar vi internt, så kommer sidan att öppnas i samma fönster.

Kända tillgänglighetsproblem

Vi vet att delar av webbplatsen kavlinge.se inte är helt tillgänglig. Detta arbetar vi aktivt med. Under våren 2020 har vi beslutat att uppgradera webbplatsen kavlinge.se från SiteVision 4.5.6. till 6.2. Denna uppgradering kommer att innebära förbättringar i tillgänglighet för dig.

De brister som vi idag känner till och arbetar med att lösa är bland annat:

 • Bilder och element som inte är text saknar beskrivande text
 • Det saknas alternativ till att navigera på webbplatsen
 • Det saknar information om din rätt att använda nationella minoritetsspråk
 • Webbplatsen behöver utvecklas för att kunna hanteras med tangentbord endast
 • Sidor saknar sidbeskrivning
 • Förtydliga för besökaren om sidan finns som lättläst, det vill säga på enkel svenska
 • Layout och hur informationen presenteras på bland annat startsidan

Så rapporterar du brister i tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna i denna redogörelse eller om du anser att vi inte uppfyller lagkraven är du välkommen att kontakta oss. Vårt servicelöfte är att du får återkoppling inom två arbetsdagar.

Kontakta Kävlinge kommunlänk till annan webbplats

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) ansvarar för att lagen om tillgänglighet till digital offentlig service följs. Är du inte nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter ska du kontakta dem.

Anmäl bristande tillgänglighetlänk till annan webbplats


Uppdaterad 2020-04-17

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga