Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolval

Som vårdnadshavare har du möjlighet att välja skola till ditt barn inför skolstarten. Skolan kan ligga i eller utanför kommunen och vara en kommunal skola eller en friskola. Om det på en skola finns fler sökande än platser görs urvalet enligt de urvalsregler som skollagen anger.

Ansökan om plats i skolvalet

Förskoleklass

 • Ansökan görs via e-tjänst Skolvallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skolvalet för hösten 2021 öppnar i december 2020.
 • E-tjänsten är öppen under december och januari.
 • Tänk på att båda vårdnadshavare behöver godkänna valet.
 • Besked om skolplacering skickas under vecka 12, 2021.

Om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun vill vi ändå att du skickar ditt val till oss. Kontakta den skola du är intresserad av då de har en egen kö.

Här har vi sammanställt några saker att tänka på inför skolstarten i förskoleklass.

Årskurs 7

 • Ansökan görs via e-tjänst Skolval.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Skolvalet för hösten 2021 öppnar i december 2020.
 • E-tjänsten är öppen under december och januari.
 • Tänk på att båda vårdnadshavare behöver godkänna valet.
 • Besked om skolplacering skickas under vecka 12, 2021.

Om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun vill vi ändå att du skickar ditt val till oss. Tänk på att kontakta den skola du är intresserad av då de har en egen kö.

Är du intresserad av MFF akademin? Ta del av informationen på Korsbacka skolans webbplats.

Inflyttning årskurs F-9

Flyttar ni till Kävlinge kommun fyller ni i en inflyttningsanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som skickas till den skola ni önskar plats på. Finns det önskemål om annan skola än den i ditt närområde, tillgodoses detta i mån av plats.

Om ni önskar plats på en friskola eller skola i en annan kommun, vänligen kontakta den skola ni önskar plats på.

Annan kommun

Om elev/vårdnadshavare önskar skolgång i en skola i en annan kommun än Kävlinge och om den mottagande kommunen inte ser något hinder i detta, upprättas ett avtal mellan kommunerna om elevens skolgång och om den ekonomiska regleringen mellan kommunerna.

Friskola

Ett barn kan fullgöra sin skolgång i en fristående skola, det vill säga en skola med annan huvudman än en kommun, om skolan är godkänd av Skolverket. Kravet på friskolan är att verksamheten svarar mot läroplanens utbildningsmål och den värdegrund som gäller för den offentliga skolan. Då valet av en friskola är ett beslut som grundar sig på förälders initiativ medför det dock att föräldern ansvarar för transport till och från den aktuella skolan. Kävlinge kommun betalar elevbidrag till den mottagande fristående skolan.

Skolskjuts

Information om skolskjuts

Överklaga

Är du inte nöjd med beslutet på skolplaceringen finns det möjlighet att överklaga.

 • Skriv vilket beslut du överklagar och vilken ändring du vill ha. Skicka med namn, personnummer och adress på eleven det gäller. Skriv under dokumentet.
 • Beslutet måste överklagas inom tre veckor från den dagen du fick beslutet.
 • Överklagan skickas till Utbildningsnämnden, 2440 80 Kävlinge. Utbildningsnämnden skickar överklagan vidare till rätt instans.
Uppdaterad 2020-12-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga