Energi- och klimatrådgivning

Ny värmepump? Solceller till taket? Eller laddstolpar till bostadsrättsföreningen? Vi erbjuder invånare, företag och föreningar kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Varmt välkommen att kontakta oss!

Bor du i Lund, Kävlinge, Lomma, Staffanstorp eller Svedala och vill bli kontaktad av din kommunala energi- och klimatrådgivare?

Skicka i så fall gärna in din fråga till oss digitaltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Skicka in din fråga via vår e-tjänst och därefter får du en bekräftelse via mejl. En rådgivare kommer sedan kontakta dig antingen via telefon eller mejl. Här hittar du rådgivningens e-tjänstlänk till annan webbplats

Är det svårt att fylla i e-tjänsten?

Ring Medborgarcentrum så hjälper dem dig att fylla i den. Telefon: 046-359 50 00.

Längre svarstider än normalt

OBS! att det just nu är hög belastning på rådgivningen, vilket gör att svarstiden är längre än normalt. Vi tar frågorna i turordning och hoppas att du har överseende med detta.

Vad vi kan hjälpa dig med

Vi ger oberoende och kostnadsfri rådgivning om allt från solceller till transporter, som gynnar både din plånbok och vår miljö. Rådgivningen riktar sig till företag, organisationer, föreningar och privatpersoner.

Vi kan bland annat hjälpa dig med:

  • Hitta energitjuvar i ditt hem och i din vardag
  • Hålla nere energiräkningen
  • Inspireras till nya sätt att resa
  • Förstå hur du ska utläsa din elräkning
  • Vad du bör tänka på när du vill sätta upp solceller på tak eller mark
  • Lära dig hur du optimerar din vardag och ditt hem - oavsett hur du bor
  • Hur du bäst laddar din elbil
  • Få svar på dina frågor kring egen vindkraft
  • Få veta om biogas kan vara ett alternativ för din bil
  • Jämföra olika offerter till exempel solceller och värmepumpar

Fler energi- och klimatsmarta tips

Om du vill lära dig mer på egen hand så följer här några tips på var du kan vända dig. Dyker det upp några frågor längs vägen är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Av oss kan du dessutom få personligt anpassade råd.

Föreläsningar, mässor och mycket annat

Besök vår regionala Facebooksida för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång inom rådgivningen. Under året kommer vi bland mycket annat hålla presentationer om solceller, energieffektivisering, ladda elbilen och gemensamhetsupphandlingar.

Regional Facebooksidalänk till annan webbplats

De föredrag vi genomfört hittills har exempelvis handlat om miljöbilar, cykel som alternativ till bilen och solceller. Ni hittar ett urval av dem här:.
Jag vill titta på webbinarierna på Facebooklänk till annan webbplats

Skånsk kunskapsbank

I vår regionala kunskapsbank hittar du många användbara tip som allt från uppvärmning till solenergi och hur du minskar din energianvändning.
Ta mig till kunskapsbankenlänk till annan webbplats

Andra energi- och klimatrådgivare i Skåne

Lunds kommun samarbetar med Kävlinge, Lomma, Staffanstorp och Svedala kring energi- och klimatrådgivningen. Om du inte bor i någon av dessa kommuner är du välkommen att kontakta just din lokala energi- och klimatrådgivare. Kontaktuppgifter till dem hittar du på Skånes energiportal:

Hitta en annan rådgivare i Skånelänk till annan webbplats

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?