Artikeln publicerades 26 juni 2024

Kävlinge på plats 10 i rankingen Årets superkommun

Kävlinge kommun hamnar på en hedrande tiondeplats i Dagens Samhälles ranking Årets superkommun. En betydlig förbättring jämfört med 2023 då vi hamnade på plats 29.

Kävlinge kommunhus en solig försommardag, i förgrunden syns blommor.

– Det är glädjande att se att vårt arbete ger resultat. Vi är en kommun med starkt drivkraft och arbetar varje dag för att kunna ge våra kommuninvånare välfärdstjänster av högsta kvalitet, säger kommunstyrelsens ordförande Annsofie Thuresson.

I nio år har Dagens Samhälle rankat landets kommuner. Superkommunrankningen bygger på officiell statistik indelat i 17 kategorier. Förutom den historiska utvecklingen inom områden som ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet tar modellen också hänsyn till olika framtidsfaktorer som demografi, näringsliv, integration och utbildningsnivå. Dessutom har Dagens Samhälle tagit med sju Agenda 2030-kategorier.

Kävlinge ingår i gruppen storstadskommuner och hamnar på en hedrande tiondeplats med 212 poäng. En betydlig förbättring jämfört med 2023 då vi hamnade på plats 29 med våra 189 poäng. Vinnare 2024 i vår kategori är Härryda kommun.

– Vi har i alla delar av våra verksamheter en vilja att testa nya tekniker och nya sätt att arbeta på. Jag tror att detta är en av anledningarna till att vi klättrar på rankningen och det ska bli spännande att se vart detta förändringsarbete kan leda oss i framtiden, säger kommundirektör Mikael Persson.