Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Hur vi arbetar mot Covid-19

Kulturskolan följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit åtgärder som anses vara nödvändiga för att undvika smittspridning.

  • Endast friska, symtomfria elever får delta i repetitionerna. Elever med även milda symtom uppmanas stanna hemma tills man är symtomfri. Lärarna skickar hem de elever som uppvisar symtom under pågående undervisning.
  • Kulturskolan är just nu inte en mötesplats. Elever förväntas komma till kulturskolan direkt före sina lektioner och avvika direkt efter. Minimera tiden ni befinner er på skolan.
  • Vårdnadshavare och följeslagare tillåts inte följa med in i våra lokaler utan såväl väntrum som undervisningslokaler är reserverade för elever och personal.
  • Orkesterverksamheten är tillfälligt pausad och ersatt med mindre ensembler.
  • Eleverna tvättar eller spritar händerna innan de påbörjar sin undervisning eller sin repetition.
  • Eleverna tar själva fram sin stol och sitt notställ inför musikrepetitioner. Inga elever får dela notställ och noter med varandra. Stolarna placeras med lämpligt avstånd från varandra. Eleverna ansvarar också själva för att ställa tillbaka stolar och notställ efter repetitionen.
  • Kulturskolan har anpassat sina lokaler så att det är möjligt att hålla avstånd under repetitionerna.
  • Elever i musikämnen tar med sin egen blyertspenna till repetitionen.
  • Elever stämmer, om möjligt, sina instrument själva. Lärarna hjälper till vid behov men med så lite fysisk kontakt med elevens instrument som möjligt. Läraren spritar händerna både före och efter kontakt med elevens instrument.
  • Plexiglasskärmar används bland annat vid körverksamhet, ensemblerepetitioner och sånglektioner.

Konserter och uppvisningar

Just nu planerar vi inga konserter och uppspel för publik. Samtidigt ser vi det som viktigt att eleverna får visa upp resultatet av sina ansträngningar och att de också får chans att sprida ljus i den annars dystra tillvaron under Coronapandemin. Vi kommer därför att återkomma med filmade evenemang. Dessa kommer att publiceras på kavlinge.se/live.


Uppdaterad 2021-01-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga