Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Badplatser

Barsebäckstrand

Längs med Kävlinge kommuns vackra kustremsa finns flera badplatser att besöka. Man kan välja någon av de större badplatserna som vi presenterar nedan eller upptäcka ett eget smultronställe längs med kusten. 

Barsebäckstrand

Vid Barsebäckstrand solar och badar man vid en ljus fin sandstrand. Här går en grusväg ner till stranden och sedan en lång brygga ut i vattnet med trappor ner till havsnivån. Här finns duschar och toalett som är tillgänglighetsanpassade. Det finns även stora gräsytor och en lekplats för barnen. I anslutning till stranden ligger Barsebäcks camping som erbjuder en servering av enklare rätter under högsäsong. Stranden rensas ifrån tång en gång varannan vecka.   

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vattenkvalitet juli 2020: tjänligt

Barsebäckshamn

Bredvid hamnen i Barsebäck finns en sandstrand som inbjuder till sol och bad. Stranden är inte tillgänglighetsanpassad. Man kan även välja att bada ifrån piren där det finns en trappstege ner i vattnet. I hamnområdet finns restauranger och glasskiosk. Allmänna toaletter finns på platsen.

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vattenkvalitet juli 2020: tjänligt

Vikhög

Vikhög är ett litet fiskeläge i ett naturskönt område. Inne i samhället kan du välja att bada ifrån strand eller gå ut på piren där det finns stege ner i vattnet. Här finns allmänna toaletter.

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vattenkvalitet juli 2020: tjänligt

Kävlingeån

Kävlingeån är ett potentiellt badvatten som förr i tiden användes som friluftsbad, men kan ha dålig vattenkvalitet, framför allt på grund av risk för algblomning och höga bakteriehalter under lågvatten på sommaren.

Vattenkvalitet

Enligt ett EU-direktiv gällande strandbadsprovtagning så är vår badsäsong i Skåne län mellan den 15 juni till den 15 augusti och det är då vi utför provtagningen vid kommunens allmänna badplatser. I Kävlinge kommun sker detta på tre platser: Barsebäckstrand, Barsebäckshamn och Vikhögs hamn.

Ett enstaka provtagningsresultat säger ingenting om badvattnets kvalitet sett i ett längre perspektiv, utan bara hur vattnets kvalitet var just vid provtagningstillfället. Man måste vara medveten om att vattenkvaliteten kan variera starkt, t ex beroende på skiftningar i vädret och att varje enskild provtagning endast utgör ett stickprov. På längre sikt kan dock andelen dåliga provresultat vid en viss badplats användas som ett mått på risken för att vattenkvaliteten där blir dålig. Resultaten kan läsas på Badplatsenöppnas i nytt fönster. Sök Skåne län, Kävlinge kommun.

Kriterierna för bedömning av vattenkvalitet:

  • Tjänligt - är den bästa bedömningen ett bad kan få. Det är låga bakteriehalter och det går utmärkt att bada.
  • Tjänligt med anmärkning — halterna av de bakterier som mäts är något förhöjda även om man inte anser att det innebär någon risk för sjukdom i samband med bad. Bedömningen är mer en signal till övervakaren att vara observant på vattnets kvalitet.
  • Otjänligt — höga halter av bakterier som gör det olämpligt att bada till dess att resultatet är tjänliga igen.


Uppdaterad 2020-07-20

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga