Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Kalas och födelsedag

Grattis Svea Fors!
Text: Ebba Berg
Bild: Carl Flint

Svea älskar att fylla år och hon vill bjuda hela klassen, men pappa säger att hon bara får bjuda 7 barn. Alla eller ingen, tänker Svea och lägger inbjudningar i alla klasskompisarnas jackfickor. Men vad ska pappa säga när han upptäcker alla barnen?

Otur i borgen
Text: Magnus Ljunggren
Bild: Mats Vänehem

Prinsessan Märta fyller år och Kungen planerar ett storstilat firande av henne. Nu behöver han bara hjälp av Egon, Fiona och Urban för att vakta den superhemliga och ömtåliga presenten. Men det är fredagen den 13:e och problemen blir bara fler och fler.

Party
Text: Lasse Ekholm
Bild: Tord Nygren

Tor har blivit bjuden på fest hos Petra samma kväll som familjen ska på 50-årsfest hos en släkting. Tor gör allt för att få slippa släktkalaset eftersom tjejen han gillar ska gå på Petras fest. Till slut ger mamma med sig, men festen blir inte riktigt som han tänkt sig.

Vargtimmen
Text: Camilla Jönsson

Ina vet att hon bär på en hemsk hemlighet, och att hon borde hålla sig hemma när det är fullmåne. Men hon vet också att Anton som hon är kär i kommer att vara på en födelsedagsfest just den här månskenskvällen och hon måste få honom att förstå att de hör ihop.

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISYskivor till dig som behöver lässtöd. En DAISYskiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2019-04-30

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER