Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Läshjälp

Lättlästa böcker

En lättläst bok har ofta större stil och bredare mellan raderna. Meningarna är korta för att göra det lättare att läsa.
Letar du efter lättlästa böcker kan vi skolbibliotekarier hjälpa till med lästips.

Månadens tips - Alla krossade hjärtans dag (12/11)

Vem är kär i Abel Svensson?
Text: Ebba Berg
Bild: Carl Flint

Abel är kär i flera kompisar på skolan, men han undrar om det är någon som är kär i honom. Han bestämmer sig för att skriva lappar som han lägger i klasskompisarnas jackfickor. ”Är du kär i Abel Svensson” står det på lapparna och så en ruta för ”Ja” och en för ”Nej”. Dagarna går och Abel får inga svar. Men så ligger det plötsligt några lappar i hans jackficka, och när han tittar på dem är ”Nej” ikryssat på båda. Det känns inget vidare för Abel Svensson. 

Första kärleken
Text: Brane Mozetič
Bild: Maja Kastelic

Två pojkar på förskolan blir kära och dansar och sjunger för varandra. Men vuxenvärlden ser inte med blida ögon på deras svärmande utan skiljer pojkarna åt.

Kär eller magsjuk?
Text: Katarina von Bredow

Hannes är kär i Sara och vill gärna att hon ska förstå det. Han köper ett armband som han ska ge henne, men är så nervös att han nästan tror att han blivit magsjuk. Så ser han Sara tillsammans med en äldre kille och tror att allt är förstört. Fortsättes av Ska vi bada, eller?

Ring mig!
Text: Thomas Halling

Dennis rör sig i rasistiska kretsar, har rakat skallen och skaffat tatueringar för att passa in. Men så träffar han invandrartjejen Maria och blir kär. När kompisarna säger att han inte kan vara med henne sviker han och vågar inte följa sitt hjärta. Del 3 av 4 om Dennis.

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du söka efter inlästa böcker. Där kan du också få tips på fler böcker som liknar det du redan lyssnat till. Du kan ladda ner själv med Appen Legimus. Läs mer under fliken Surfplattor och appar. Här kan du se en film om att lyssna på böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi lånar ut DAISYskivor till dig som behöver lässtöd. En DAISYskiva är en digital inläsning av en bok. På en enda skiva får det plats upp till 50 timmars inläsning.

Många böcker läses in som ljudböcker. En ljudbok behöver inte vara exakt lika som den tryckta boken. Inläsningen görs ofta av en skådespelare.

Skoldatateketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mycket information om kompensatoriska hjälpmedel

Logopeden i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blogg om språkutveckling, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktyg.

8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en lättläst tidning som kommer ut en gång i veckan. På webbplatsen presenteras nyheter varje dag. Det går att lyssna till nyheterna på sidan. Klicka på bilden för att komma till sidan.

Uppdaterad 2018-11-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER