Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Vi har fått utmärkelsen Årets Skolbibliotek 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Läsmaraton på Rinnebäck | 2019-03-18
    Under vecka 12 och 13 läser alla elever på Rinnebäcksskolan minst 20 minuter om dagen. Läraren lägger in alla elevers lästa minuter så att resultatet går att följa på en skärm i matsalen. Bästa klass vinner en vandringspokal.
  • Mårten Melin till Nyvång | 2019-03-17
    På onsdag den 20 mars besöker Mårten Melin alla femteklassare på Nyvångskolan. De har förberett sig genom att läsa flera av hans böcker.
  • Bokcirkel på Rinnebäck och Skönadal | 2019-03-07
    Onsdag den 13 mars kl. 15.00-15.45 träffas vi och pratar böcker och fikar. Det är ett sammarbete med folkbiblioteket. 

Månadens boktips -  Girlpower

SMS från Soppero

SMS från Soppero
Text: Ann-Helén Laestadius

13-åriga Agnes i Solna, med samiska rötter, lär sig samiska i smyg för att kunna smsa med Henrik i Soppero. Det blir hundratals sms och timmar framför datorn. Men hur samisk är egentligen Agnes? Ett inifrån porträtt av en ung tjej. Detta är första delen i serien om Agnes; som följs av Hej vacker, Ingen annan är som du och Hitta hem.


 

Afrodite och ödet

Afrodite och ödet
Text: Ritta Jacobsson

Afrodite är den enda tjejen i skolans innebandylag. När den snygge Erik börjar i klassen ryktas det om att han ska ta hennes plats i laget. Idrottsläraren Ted försöker ta Afrodites parti men är hårt pressad av privata bekymmer. En berättelse om en synnerligen stark tjej med riktigt mycket “girlpower”. Detta är den sjätte boken i serien om Afrodite.

 

Månadens filmtips

Jag heter Anne

Jag heter Anne. Anne med ett E.

Denna Netflix-serie är baserad på klassikern ”Ann på Grönkulla” av LM Montgomery.En färgstark föräldralös flicka med starka övertygelser hamnar hos en ogift kvinna och hennes bror. Ett underbart porträtt av en flicka som med styrka, humor och kärlek tar sig upp, trots stora odds emot sig.


 

Skruva den som Beckham

Skruva den som Beckham

18-åriga Jess Bhamra drömmer om att få spela professionell fotboll som sin idol David Beckham. Hennes indiska föräldrar har däremot mera konventionella planer för henne: en juridikexamen och äktenskap. En dag när Jess spelar fotboll med killkompisarna i parken, upptäcks hon av Jules, som bjuder in henne att spela i det framgångsrika lokala fotbollslaget Hounslow Harriers. En riktigt härlig girlpower-film med både humor och allvar. Filmhandledninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns.
 

Månadens faktabok

Godnattsagor för Rebelltjejer

Godnattsagor för Rebelltjejer
Text: Elena Favilli, Francesca Cavallo
Översättare: Hans-Jacob Nilsson, Åsa Jonason

Tänk om prinsessan inte ville gifta sig med prinsen utan istället valde att bli astronaut? Det här är en bok fylld av kvinnliga förebilder som stått upp för sina ideal. Stärkande och absolut sanna historier för tjejer i alla åldrar. Boken presenterar hundra fantastiska kvinnor bland andra Malala, Elizabeth 1, Michelle Obama och Astrid Lindgren.Uppdaterad 2019-03-07

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER