Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Corona (COVID- 19) | 2020-03-18
    På skolornas bibliotek sker det ständiga uppdateringar i nyhetsflödet gällande Corona. Tveka inte att komma och fråga om du har tankar eller funderingar.
  • Internationella kvinnodagen | 2020-03-05
    8/3 är det Internationella kvinnodagen. Kom in på ditt bibliotek och ta del av litteratur om kvinnor som hjälpt till att förändra världen i både smått och stort.


  • Alla hjärtans dag | 2020-02-11
    På fredag är det Alla hjärtans dag. Vill du få inspiration att skriva en egen dikt till någon du tycker om? Eller få tips på bra kärlekshistorier? Kom in på ditt skolbibliotek så får du hjälp!

Månadens boktips -  Vår

Boken Tomtespelet

Hjärtat är en knuten hand
Författare: Ingrid Ovedie Volden
Översättning: Mats Kempe

Med ett otroligt starkt första kapitel kastas vi in i Olivers verklighet då hans mamma lämnar honom och hans pappa för en ny man. Pappan får kort därefter en hjärtinfarkt och då Oliver hälsar på honom på sjukhuset träffar han klasskamraten Aline. Hon är på sjukhuset för att ta reda på fakta om hjärtat till ett skolarbete, och mötet blir början till något nytt. En självklar kärlek väcks mellan dem.

Karta för förälskade och andra vilsna
Författare: Johanna Lindbäck

Julia och Isak träffas på idylliska Dalarö i Stockholms skärgård. Julias familj har sommarstuga där medan Rasmus mamma har hyrt en stuga för sina sista pengar för att fly stan över semestern. De har olika bakgrund och sina egna bekymmer men kan inte låta bli att förälska sig i varandra. I vartannat kapitel följer vi Julia och vartannat Rasmus och den första äkta kärleken är så påtagligt vacker. 

Månadens länktips

Våren 2020 kommer bli minnesvärd på grund av Coronaviruset. Glöm inte att koppla på din källkritiska förmåga i informationsflödet! Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har det du behöver veta om hur man tänker källkritiskt.

Klicka på länkarna här nedan om du vill veta mer.

Källkritikst tänkadelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och psykologiskt försvarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Månadens faktabok

Svenska fåglar: jämför och lär känna 40 arter
Författare: Martin Emtenäs
Bild: Jonas Källberg

Bilderna på fåglarna i denna faktabok för tankarna till pokémons och bara det borde vara lockande för barn! Trots de tecknade bilderna är det lätt att känna igen fåglarna från verkligheten och man får utförlig information i lagom mycket text om fåglarnas liv och preferenser. Det är en utmärkt faktabok för 6-9-åringen.

Uppdaterad 2020-03-31

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER