Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Bibliotekskatalogen

Klicka på bilden för att komma till bibliotekskatalogen

Skolbibliotekens blogg

Klicka på bilden för att komma till skolbibliotekariernas blogg

Nyheter

  • Mårten Melin besöker Dösjebroskolan | 2021-02-22
    Årkurserna tre, fyra och fem får träffa Mårten Melin på författarbesök onsdagen den tredje mars. Han kommer att berätta om sitt författarbesök och skrivande. Vi hälsar honom varmt välkommen!
  • Författarbesök på Söderpark och Nyvångskolan | 2021-02-16
    Torsdagen den 4 mars besöker Charlotte Cederlund elever i klass fyra på Söderpark och Nyvång i Löddeköpinge. Charlotte kommer att berätta om sina böcker samt ha en skrivarworkshop i klasserna. Detta författarbesök med skrivarskola är ett projekt inom Skapande skola för år fyra.
  • Digitalt författarbesök på Söderpark | 2021-02-01
    Onsdagen den 17 februari kommer Thomas Halling på (digitalt) besök till Söderparkskolan. Thomas kommer att träffa alla klasser på lågstadiet. Klasserna är redan igång och läser Thomas böcker för fullt. Välkommen Thomas Halling!

Månadens boktips -  Sport

Fotbollsakademin, Avspark
Text:Tom Palmer

Jake älskar fotboll och drömmer om att bli professionell fotbollsspelare. Han är snabb och har talang, men räcker det? När han får chansen att provspela för Uniteds juniorlag tänker han ge järnet för att lyckas.
Avspark är första delen i serien om Jake.


Offpist
Text: Johanna Schrieber

Ebba kan inte riktigt förstå att det är sant. Hennes föräldrar har sagt ja till att hon ska få åka med kompisar till franska Alperna och fira nyår. Lyckan är total, men väl framme så beter sig hennes pojkvän Johan konstigt, precis som om han döljer något. Ebba blir plötsligt rädd över vad som ska hända i veckan, och anar att den kommer att bjuda på mer än bara skidåkning och kompishäng.

Månadens länktips

Vill du bli en mästare på schack?

I SVTs Öppet arkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du lära dig spela schack tillsammans med Hans Alfredson.
Det är en serie om åtta delar, där du genom animerade sekvenser får lära dig om de olika spelpjäserna, var de ska stå på brädet, hur de får flyttas ,men det viktigaste av allt- hur du blir ett proffs.

Månadens faktabok

Gamer
Text: Effie Karabuda

I den har underhållande och intressanta faktaboken kan du läsa om olika spel och e- sport. Sportjournalisten Effie Karabuda skriver om sitt drömjobb på Minecraft- studion Mojang och vad som utmärker en äkta gamer. Boken är den ultimata guiden för dig som vill ta ditt spelande till en helt ny nivå.

Uppdaterad 2021-02-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga