Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Vi har fått utmärkelsen Årets Skolbibliotek 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Glad sommar! | 2019-06-28
    Bättre sent än aldrig önskar skolbiblioteken alla elever och lärare en skön och avkopplande sommar. Passa på att vila och läsa mycket. På folkbiblioteket kan ni vara med i Sommarboken - läs 6 böcker och få en i present. Vi ses igen i augusti!
  • Sommarlån på skolbiblioteken | 2019-05-23
    Nu är det mindre än fyra veckor (dvs. ordinarie lånetid) kvar på terminen, så allt som lånas på skolbiblioteken har därför återlämningsdatum efter sommarlovet. Ni får alltså mer än gärna låna hem både två och tio böcker över sommaren - bara ni kan hålla reda på dem!
  • Terminens sista bokcaféer | 2019-05-14
    Onsdag 22 maj kl 15-16 är det Bokcafé på Korsbackaskolan och måndag den 27 maj 15.30-16.30 är det dags på Tolvåkerskolan.  Det kommer som vanligt finnas fika och temat för båda träffarna är "Våra bästa tips". Det är skolbibliotekarien och en ungdomsbibliotekarie från folkbiblioteket som tipsar loss inför sommaren. Har ni egna tips, är dessa såklart också välkomna!

Månadens boktips -  Den blomstertid nu kommer

Sanningen om maneter
Text: Ali Benjamin
Översättning: Cecilia Falk

Suzy är tolv år och i början av sommarlovet drunknade hennes bästa vän Franny. Suzy är helt övertygad om att Franny blev bränd av en dödlig manet, folk drunkar väl inte bara sådär hur som helst? Ingen annan tror på Suzys teori, och hon blir besatt av att bevisa att hon har rätt. Kan hon bevisa det är hon väl Frannys bästa vän?

Spelets fångar
Text: Bitte Havstad

Hugo ska tillbringa sommaren hos sin morfar i skärgården. När han kommer dit så upptäcker han att han glömt laddaren till datorn, och det kommer att ta veckor innan de ska ta sig in till stan. Han träffar en tjej i samma ålder, Freja. För att tjäna lite extra pengar ger de sig ut på en tur till en ö för att räkna får och samla fårbajs till sommargästernas trädgårdar. Väl på havet blåser det upp till storm och de får ta skydd på en annan ö. Där finns ett skruttigt torp som Freja sökt skydd i förr, men denna gången finns det en lucka i golvet som inte fanns där förr. Under luckan finns något som griper tag i dem och spelet tar sin början.

Månadens länktips

Månadens apptips

iNaturalist
Finns för IOS och Android.

Fotografera djur och växter som jämförs mot iNaturalists databas. Programmet använder sig av maskininlärning för att ge så bra förslag som möjligt. Dela dina bilder med andra naturintresserade och få experthjälp direkt i appen av forskare. Inaturalist är en del av den globala satsningen på så kallad medborgarforskning.

Månadens faktabok

Humlas blomsterbok, barnens första flora
Text: Stefan Casta
Bild: Maj Fagerberg

Uppdaterad 2019-06-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER