Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Psykisk ohälsa

En psykisk funktionsnedsättning kan påverka din förmåga att själv klara vardagen. Vill du veta mer om psykisk ohälsa, så gå in på 1177 Vårdguiden, se länk nedan.  Här finner du text om besvär, egenvård, diagnoser och behandlingar.

Vid akuta psykiska problem, läs mer här

För personer som är över 60 år och som mår psykiskt dåligt, finns en nationell stödmöjlighet som heter Äldretelefonen, tel nr 020-22 22 23. Äldretelefonen bemannas av volontärer mellan klockan 10-15 på vardagar. Den är även öppen för anhöriga.
Socialstyrelsen har gett ut en informationsfolder ”Våga tala om psykisk ohälsa”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som riktar sig till äldre och deras närstående

Har du svårt för att arbeta eller att träffa människor i andra sociala sammanhang kan kanske kommunens olika former av stöd vara något för dig, se rubrikerna nedan. 

Boendestöd

Boendestöd är ett personligt praktiskt och socialt stöd för dig med psykisk funktionsnedsättning och som behöver hjälp i det egna boendet.

Hemvård

Hos hemvården kan man ansöka om riktade biståndsinsatser om man har svårt att klara sin vardag på grund av en funktionsnedsättning. Här kan du läsa mer vad du kan ansöka om

Öppen verksamhet Eyragården

Verksamheten är öppen för alla kommuninvånare mellan 18-65 år. Här erbjuds trivsel, glädje och gemenskap för dem som vill.

​Andra mötesplatser

dagcentraler på Billingshäll, Kullagården. Ligustern och Norrehed bedrivs öppen verksamhet för seniorer.

Vill du äta lunch?

På våra dagcentraler kan du även passa på att äta lunchlänk till annan webbplats

Fritidsutbud/aktiviteter

Föreningarna i vår kommun står för en omfattande insats och medverkar till ett kultur- och fritidsliv med innehåll och mening.

Stöd att komma ut i arbete, praktik eller studier

Utflyttad strukturerad sysselsättning är en insats inom Kävlinge kommuns socialpsykiatri och gäller dig som är i yrkesverksam ålder med omfattande psykiska funktionsnedsättningar. Har du behov av en sysselsättning och inte är till arbetsmarknadens förfogande eller föremål för arbetsförmedlingens verksamheter, kan detta vara något för dig.

Vi förmedlar kontakt med utbildningssamordnare för dig som vill studera.

Personligt ombud

Det personliga ombudet kan vara ditt stöd i kontakten med t ex olika myndigheter och utifrån ditt behov få den hjälp som du behöver.

Hemsjukvård

Om du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning, inte kan ta dig till vårdcentral eller distriktsköterskans mottagning så har du rätt att få sjukvård i hemmet

Om du är i behov av hjälpmedel, så kan du kontakta arbetsterapeut eller sjukgymnast för en bedömning.

Om du får insatser från både hälso- och sjukvård och omsorgsstöd via kommunen kan hjälpen samordnas i en så kallad samordnad individuell plan, SIP.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

​Anhörigstöd

För dig som vårdar en anhörig som har en psykisk funktionsnedsättning finns möjlighet att få vägledning i olika frågor. Ring Kontakt Kävlinge på telefon 046-73 90 00, så hjälper de dig vidare.

Föreningar och andra stödfunktioner

Du kan också söka stöd i olika föreningar och verksamheter, se länkar nedan.

Uppdaterad 2021-01-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga