Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Stöd till nyanlända

Vi söker dig som vill bli stödperson och fadderfamilj åt nyanlända vuxna.

Läs mer: Så kan du engagera dig för ensamkommande barn och unga

Stödperson

Som stödperson fungerar du som en väg in i det svenska samhället. Du matchas med en nyanländ genom intervjuer och ni kommer själva överens om hur ofta ni vill träffas. Du förväntas dock inledningsvis vara den drivande parten i att hålla kontakten vid liv.

Du fungerar som ett stöd genom att lära ut svenska och lite om hur samhället fungerar, främst genom att umgås men också till exempel i enklare kontakter med myndigheter. Det kan handla om att hjälpa till att ringa vårdcentralen eller förklara vad som står i brev från skola. Engagemanget är frivilligt och det utgår därför ingen ekonomisk ersättning.

Fadderfamilj

Som fadderfamilj fungerar ni som en väg in i det svenska samhället till en nyanländ familj. Ni matchas med en nyanländ familj genom intervjuer och kommer själva överens om hur ofta ni vill träffas. Ni förväntas dock inledningsvis vara den drivande parten i att hålla kontakten vid liv.

Ni fungerar som ett stöd genom att lära ut svenska och lite om hur samhället fungerar, främst genom att umgås men också till exempel i enklare kontakter med myndigheter. Det kan handla om att hjälpa till att ringa vårdcentralen eller förklara vad som står i brev från skola. Engagemanget är frivilligt och det utgår därför ingen ekonomisk ersättning.

För mer information eller för att anmäla intresse, kontakta integrationshandläggare Nadim El Hamalawy via e-post, nadim.elhamalawy@kavlinge.se, eller telefon, 046-73 95 71.

Lär ut svenska på Språkcaféet

Språkcaféet arrangeras på onsdagar klockan 10.30 -11.30 i sal Bassängen på Kvarngatan 17, Kävlinge. På plats får SFI-elever lära sig prata svenska tillsammans med volontärer. Språkcaféet arrangeras av Lärcentrum och biblioteken i Kävlinge. Det är öppet även för andra än sfi-elever som vill träna svenska.

För mer information, kontakta bibliotekarie Åsa Strömqvist via e-post, asa.stromqvist@kavlinge.se.

Du som vill hjälpa till på andra sätt uppmanas höra av dig till frivilligorganisationer för att höra vilka möjligheter som finns.


Uppdaterad 2018-06-20

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga