Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Fritid för personer med funktionsnedsättning

Fritidens betydelse för personer med funktionsnedsättning är, precis som för alla, mycket viktig. Att man får välja själv, att den blir meningsfull och stimulerande socialt, fysiskt, och psykiskt.

Med anledning av coronavirus (covid-19) är vårens aktiviteter i fritidsprogrammet inställda. Även vårloppet den 21 maj är inställt.

Har du frågor om fritidssysselsättning?

Kontakta med Susanne Nilsson, handikappomsorgen i Kävlinge kommun på telefon 046-73 94 86, eller via epost susanne.nilsson2@kavlinge.se.

Du kan även kontakta Fritidskonsulent på Barn- och ungdomshabiliteringen i Lundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kamratkort

Kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter.

Att ta del av kultur- och fritidsverksamhet utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. Många har också svårt att hitta kamrater och vänner på fritiden. För att underlätta detta finns ett kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter. Matcher, träning, bio, musik konserter, medlemsavgifter osv. Många föreningar, studieförbund, bad osv. är anslutna till kamratkortet. Titta gärna på www.lund.se/kamratkortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där kan du läsa mer om vad det innebär. Har du frågor får du gärna ringa till Jörgen Wellsten, stöd och aktivering, fritidsutveckling 046-359 51 81.

Fritidsrådgivning

Det är din fritid och det är du som bestämmer vad du vill göra!

Region Skåne samarbetar med kommuner, bland annat Kävlinge kommun, organisationer och föreningar. Tillsammans planerar vi och genomför prova på tillfällen, gruppverksamhet, kultur-och fritidsaktiviteter.

Du kan få stöd i att hitta en fritidsaktivitet som passar dig. Fritidskonsulenterna hos Barn- och ungdomshabiliteringen, Region Skåne, kan guida dig vidare. Här finner du kontaktuppgifter till fritidskonsulenter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fritidsaktiviteter

Region Skånes webbplats om fritidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om fritidsaktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

Uppdaterad 2020-09-07

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga