Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är sysselsättning för personer med funktions­nedsättning, autism eller hjärnskada med begåvningsmässigt funktionshinder som orsakats i vuxen ålder.

Daglig verksamhet innebär sysselsättning och aktiviteter i grupp eller enskilt. Du kan arbeta på café, måla, montera och paketera, passa hundar eller arbeta i trädgård. Personalen på daglig verksamhet har kunskap om funktionshinder och kan ge rätt stöd.

Verksamheten utformas tillsammans med dig eller/och dina företrädare och dokumenteras en genomförandeplan och delaktighetsplan.

Vi arbetar för mångfald, integration och att ha individuella samt meningsfulla arbetsuppgifter. Daglig verksamhet samarbetar med andra aktörer inom kommunen och kan därför erbjuda riktiga samt viktiga arbetsuppgifter.

Ersättning och avgift

Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i daglig verksamhet. Habiliteringsersättningen räknas inte som inkomst och är skattefri.

Ansökan

För att få daglig verksamhet behöver du göra en ansökan. Läs mer om hur du ansöker.

Möjlighet att välja utförare - Lagen om valfrihet (LOV)

Kävlinge kommun erbjuder dig möjlighet att välja daglig verksamhet bland godkända utförare. I början kommer det inte finnas så många verksamheter att välja på men det kommer fler. Se vilka du kan välja mellan längre ner på sidan.

Verksamheter måste vara bra för dig och ge rätt stöd

För att en verksamhet ska bli godkänd måste de klara av de krav som kommunen bestämt. På så sätt kan du få bra stöd och hjälp oavsett vilken verksamhet du väljer.

När du bestämt dig

När du har bestämt dig berättar du för LSS-handläggaren vilken verksamhet du valt. Handläggaren pratar med verksamheten och tillsammans bestämmer ni när du ska börja.

Vad händer om jag inte vill eller kan välja?

Om du vill ha hjälp med att välja kan du prata med LSS-handläggaren. Om du har en god man kan hen hjälpa dig att välja. Om du inte gör något val erbjuds du plats hos de kommunala utförarna.

Får jag byta?

Om du vill byta till en annan daglig verksamhet kan du göra det när som helst genom att prata med din LSS-handläggare. Du behöver inte berätta varför du vill byta. Det finns också en blankett för val av utförare som du lämnar till din handläggare.

Presentation av utförare

Här nedan kan du jämföra utförarna och se om någon erbjuder det som är viktigt för just dig.

Uppdaterad 2021-03-02

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga