Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Funktionsnedsättning

Ett grupp människor på utflykt

Du som har en funktionsnedsättning har rätt till hjälp och stöd som underlättar din vardag för att kunna leva i samhället på lika villkor som andra.

Tidigare pratade man om handikapp och idag säger vi funktionsnedsättning.​ Funktions-nedsättningar kan vara medfödda eller förvärvade, synliga eller osynliga. Exempel på medfödda funktionsnedsättningar är utvecklingsstörning, Downs syndrom och autism.

Förvärvade funktionsnedsättningar kan uppstå på grund av olyckor eller sjukdomar.

Exempel på osynliga funktionsnedsättningar är psykiska funktionsnedsättningar, allergier och syn- eller hörselnedsättningar.

Samordnad individuell plan, SIP

Om du får insatser från både hälso- och sjukvård och omsorgsstöd via kommunen kan hjälpen samordnas i en så kallad samordnad individuell plan, SIP.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillgänglighetsplan

Tillgänglighetsplanen är ett arbetsinstrument för tjänstemän och politiker för att lyfta fram funktionshindrades behov och bidra till ett mer lättillgängligt samhälle. En funktionsnedsättning blir ett handikapp först när individen möter brister i en miljö eller verksamhet.  

TillgänglighetsplanPDF

Funktionsrättsrådet

Funktionsrättsrådet är ett organ för samråd och ömsesidig information mellan funktionsrättsorganisationer och kommunen. Läs mer om funktionsrådet i vår kommun.

Uppdaterad 2020-11-06

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga