Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

God man, förvaltare, förmyndare

Samlingsnamnet på dem som har uppdrag som god man, förvaltare eller förmyndare är ställföreträdare. Tanken med ställföreträdarskapet är att alla människor ska få samma rättigheter och möjligheter, oavsett egen förmåga.

Vad är en god man?

En god man hjälper en annan person med personens ekonomi och med att personen får det den har rätt till. En god man kan till exempel hjälpa till med att betala räkningar. Barn som flytt till landet Sverige utan sina föräldrar får också hjälp av en god man.

Vad är en förvaltare?

En person som inte kan ta hand om sina pengar får en förvaltare. En förvaltare tar hand om personens räkningar och det personen äger till exempel ett hus.

Vad är en förmyndare?

Alla barn som är under 18 år ska ha en förmyndare. Oftast är det barnets föräldrar som är förmyndare och har hand om barnets pengar.

Överförmyndarverksamheten

Överförmyndarverksamheten i Lomma hjälper dig som bor i Kävlinge, Burlöv, Staffanstorp och Lomma kommun med frågor rörande godmanskap, förvaltarskap och förmyndarskap. Överförmyndaren ser till att god man, förvaltare och förmyndare följer lagen.

Mer information om vad en god man eller förvaltare gör

Vill du hjälpa en medmänniska?

Vi söker efter nya goda män och förvaltare. Har du erfarenhet eller kan tänka dig att jobba med och för människor som behöver stöd och hjälp i olika ärenden.

Anmäl intresse för att bli god manlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-12-11

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga