Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Arbetslöshet och arbetsmarknadsåtgärder

Arbete och integration är ditt stöd till kortaste vägen till arbete och egen försörjning. När du gör en nyansökan om ekonomiskt bistånd kallas du till besök hos en socialsekreterare och arbetsmarknadshandläggare. Till detta besök ser vi gärna att du tar med dig ditt CV och personliga brev. Om du beviljas ekonomiskt bistånd ställs det krav att kontinuerligt följa din aktivitetsplan som görs upp tillsammans med arbetsmarknadshandläggaren. Du tar själv ansvar för din väg mot självförsörjning och vi stöttar dig på vägen. Är du osäker på dina förutsättningar eller vad du vill arbeta med kan vi vägleda dig. Vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen och Lärcentrum.

Vi rustar dig för arbetsmarknaden genom att kartlägga dina resurser och möjligheter i arbetslivet och tillsammans gör vi en aktivitetsplan som blir ett redskap för att kunna nå ditt mål.

Vad vi erbjuder

Insatser vi kan erbjuda dig som kan ingå i din aktivitetsplan kan vara hälsofrämjande och motivationshöjande insatser, förberedande insatser, utredande insatser samt praktik, utbildning och anställning.

Hälsofrämjande och motivationshöjande insatser
Är en satsning som vi hoppas ska kunna förebygga ohälsa men även som ett första steg i vägen mot ett arbete för personer med ohälsa.

Förberedande insatser
Förberedande insatser innebär bland annat individuell coachning, orienteringskurser i arbetsliv och arbetsmarknad.

Utredande insatser
Utredande insatser erbjuds i form av arbetsförmågebedömning via Serviceuppdrag samt i form av hjälp i planering med sjukvård och Försäkringskassan.

Praktik, utbildning och anställning
För att nå målet arbete erbjuder vi möjlighet till praktik, motiverar och möjliggör för att du ska kunna utbilda dig samt stödjer dig i din väg mot ett arbete. Vi har även goda kontakter med arbetsgivare internt såväl som externt för att vi ska lyckas hjälpa dig mot ett arbete.


Uppdaterad 2021-02-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga