Tallgården, somatiskt boende i Dösjebro

Tallgården ligger i Dösjebro. Boendet är under avveckling och stänger sin verksamhet den siste januari 2022.

Gult tvåplans hus med rött tak

För information om avvecklingen och nytt boende kontakta enhetschef, Pia Throedsson.

Boendet

Tallgården erbjuder boende med inriktning mot äldre med somatiska (kroppsliga) besvär utifrån individens behov. Här finns sammanlagt 20 lägenheter som är fördelade på två enheter. Varje lägenhet är utrustad med pentry, kyl och vårdsäng inklusive madrass, i övrigt möblerar man själv.

Omsorg och aktiviteter

Genom fantastiska omgivningar är det lätt att ta sig ut i naturen och skogsslingan nyttjas gärna vid fint väder. I trädgården finns flera fruktträd och många odlingslådor i ögonhöjd, vilket gör att hyresgästerna lätt kan följa årstidsväxlingarna på nära håll.

Vi skapar matglädje, livslust och njutning genom dofter och smaker för att ge alla våra hyresgäster möjligheten till ökat välbefinnande och livskvalitet. På Tallgården erbjuds dagligen hemlagad väldoftande och näringsrika måltider som kan avnjutas tillsammans med andra boende.

Vi finns till för dig

På Tallgården erbjuder vi kompetent personal. På varje enhet finns tillgång till en specialistundersköterska som i samspel med övrig personal bedriver god omvårdnad på enheterna. Här finns ett nära samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeuter, sjukgymnast samt Silviasystrar. Tallgården har vidare ett samarbete med närliggande vårdcentral.

Alla som flyttar in får en kontaktman som gör det lilla extra för dig och ansvarar för att du ska få den omsorg, vård och de aktiviteter som är anpassade efter dig och dina behov, dina önskemål och din livssituation.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?