Attendo Lyckliga gatan, demens och somatiskt boende i Kävlinge

Attendo Lyckliga gatan är ett nytt och modernt liv livsstilsboende med konceptet Sport & Spa. Boendet ligger i utkanten av den nya Stationsstaden i Kävlinge.

Boendet

Attendo Lyckliga gatan är ett livsstilsboende för personer med demenssjukdom och även för personer med somatiska (kroppsliga) besvär. Här finns 72 lägenheter, fördelade på 4 plan, 18 lägenheter. Varje lägenhet är utrustad med pentry, kyl med frysfack, vårdsäng och ett sängbord, i övrigt möblerar man själv.

De som bor på Attendo Lyckliga gatan tillgång till träningslokal, relax och spa och pub. Det är ett modernt och trivsamt boende med ljusa lägenheter och trevliga gemensamma ytor. På varje avdelning finns mysiga gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats.

Omsorg och aktiviteter

På Attendo Lyckliga gatan arbetar vi med konceptet Sport & Spa vilket innebär att välbefinnande och hälsa står i fokus. Gymmet möjliggör rehabilitering och träning, både individuellt och i grupp. Vårt spa inbjuder till avkoppling i form av exempelvis varma bad, massage och kroppsvårdsbehandlingar.

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Vi finns till för dig

På Attendo Lyckliga gatan planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv.

Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?