Nätverkande, utnämningar och samarbete

Samarbete och nätverkande är a och o när det gäller tillväxt. Tillsammans utvecklar vi regionen, ditt företag och Kävlinge kommun.

Nätverkande och evenemang

Nedan finns tips och råd på evenemang och föreningar som skulle kunna vara av intresse för dig och ditt företag.

Företagarföreningar

Höjdarna

Nätverket för företagsamma kvinnor
www.hojdarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagarna Region Syd

Box 42 60
203 14 Malmö
Telefon: 040-636 24 00 (växel)
www.foretagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kävlinge - Furulund Samverkan ekonomisk förening

Hans Algback Telefon: 0709-73 95 47
hans.algback@kavlingefurulund.se

www.kavlingefurulund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Handelsplats Center Syd Ekonomiska Förening

Tomas Persson Telefon: 046-271 80 82
tomas.persson@hpcs.se

Marknadsvägen 1, 246 42 Löddeköpinge

http://hpcs.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Centrumföreningen Lödde Centrum Ek. förening

Barsebäcksvägen 60, 246 30 Löddeköpinge
www.loddecentrum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuella nätverksträffar och events

Kunskapsseminarium om cirkulär ekonomi

Nyföretagarcenter Syd bjuder in till ett seminarium där frågor såsom "Vad är cirkulär ekonomi?" och "Hur skiljer det sig från linjär ekonomi?" behandlas. Vi får också en förståelse för varför det behövs en omställning till cirkulär ekonomi och en kort introduktion till olika affärsmodeller inom cirkulär ekonomi. Seminariet sker i samarbete med CirEkolänk till annan webbplats och är första delen i en större utbildningsserie.

När: 20 oktober kl. 15:30-16:30.

Var: Digitalt

Hur: Anmäl dig till seminariet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan till omställningsprogrammet Ställom.nu!

Omställningsprogrammet Ställom.nu! riktar sig till dig som driver medelstort företag eller ingår i företagets ledningsgrupp eller styrelse. Syftet med programmet är att få till stånd ett företagande som baseras på långsiktighet och hållbarhet både i affärsmodell och strategi.

Programmet är baserat på Medvetna val och de Globala målen och består i fyra halvdagars självstudier (e-learning) med inledande och avslutande gruppträffar samt mellanliggande arbete/träffar.

Deltagande i programmet är kostnadsfritt och tillhandahålls via Stiftelsen Nyföretagarcenter Syd. Varje programomgång har plats för 10 deltagare och löper under tre månader. Nästa programstart är under hösten 2021.

Läs mer och anmäl dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinnarna av åretsföretagare 2019 tar emot diplom och blommor på scen av kommunstyrelsens ordförande Pia Almström och Rolf Östinge, ordförande företagarna Öresund.

Björn och Staffan Aronsson och Joe's Garage tar emot priset Årets Företagare 2019. Foto: Kävlinge kommun.

Årets Entreprenör - ett sätt att uppmärksamma lokal driftighet

Årets Entreprenör är en gemensam utmärkelse för näringslivsorganisationerna i kommunen och Kävlinge kommun. Syftet är att lyfta fram ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart företagande som förebild och inspiration till ett hållbart företagande.

Årets Entreprenör 2021

Nu kan du nominera till Årets Entreprenör 2021! Nomineringsperioden pågår 5-31 oktober. Vi vill ha ditt förslag på ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara företag som finns och verkar i Kävlinge kommun.

Här kan du nominera Årets Entreprenör 2021länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Årets Entreprenör 2020 - Fredrik Friberg, Snickarglädje i Virke

Vid en digital gala den 4 juni 2021 utsågs Fredrik Friberg, Snickarglädje i Virke, till Årets Entreprenör 2020.

Övriga finalister år 2020:

 • Niclas Lindell och Kent Hernsell, Lindsells AB
 • Richard och Mattias Larsson, Prima Bygg i Kävlinge AB

Nedan kan du läsa mer om alla finalisterna.

Kent Hernsell och Niclas Lindell, Lindsells AB

Lindells AB

Kent Hernsell och Niclas Lindell var i final även 2015. De båda finalisterna har märkt att Lindsells blivit ett välkänt företag i Skåne och de får mycket positiv feedback från kunderna.

– Det känns fantastiskt roligt att ha blivit nominerade och hamnat i final igen. Speciellt efter ett så utmanande år som det varit, säger Niclas Lindell, vd.

Niclas startade Lindsells AB 2010 tillsammans med barndomsvännen Kent Hernsell, projektledare. Företaget är en totalentreprenör inom ventilation, kyla och värme. De gör projekteringar, installationer, service, lagstadgade besiktningar samt radonåtgärder. Många kunder är bostadsföreningar och de har över 6 000 privatkunder.

Ökade omsättningen 2020
Omsättningen har ökat stadigt. Förra året omsatte företaget 28,5 miljoner kronor.

– Vi är stolta! Vi har växlat upp, byggt ut och satsat. Vi ökade omsättningen med över 20 procent mot 2019.

På företagets adress, Materialvägen 3 i Löddeköpinge, ligger även Recovent AB, som Niclas och Kent startade 2019. Där har de utveckling och tillverkning av ventilationsprodukter. Deras framgång tror de beror på ständigt nytänkande och stort kundfokus.

– Vi är väldigt positiva inför framtiden och har lika mycket driv nu som för tio år sedan. Ett mål är att nå ut i Norden med Recovents produkter.

Har hjärtat i kommunen
Lindsells har tio anställda och söker personal: montörer, kyltekniker, servicetekniker och utbildade ventilationstekniker.

– Vi har högt kvalitetstänk, framhåller Kent Hernsell.

De har gjort ett specialuppdrag i Stockholm, men arbetar annars oftast hemma i Skåne eller i närheten.

– Vi fortsätter satsa i kommunen, framhåller Niclas Lindell. Här har vi vårt hjärta!

Text och bild: Lovisa Mölstad

Fredrik Friberg, Snickarglädje i Virke

Snickarglädje i Virke

– Wow, säger Fredrik Friberg, förvånad och glad. Så roligt att bli uppmärksammad! En del av framgången tror jag beror på vår förmåga att vara lyhörda och öppna för idéer.

Fredrik Friberg tog 2004 över sina morföräldrars gård i kyrkbyn Virke, mellan Kävlinge och Eslöv. Gården har varit i släkten sedan 1860-talet. De renoveringar som övertagandet innebar väckte hantverkaren inom Fredrik Friberg och la grunden för Snickarglädje i Virke. Fredrik bytte karriär helt, vilket han fortfarande är mycket nöjd med.
– Det är skitkul att bygga och jag är duktig på det. Jag har mitt drömjobb!

Snickarglädje i Virke blev AB 2017 och företaget som Fredrik Friberg driver och äger specialiserar sig på: renovering, ombyggnad, tillbyggnad.

Har en positiv grundsyn
Företaget tar ofta uppdrag i Kävlinge, Furulund, Lomma, Bjärred, Lund, Löddeköpinge och Eslöv. Ibland åker de exempelvis till Beddingestrand, Trelleborg och Vellinge. Kunderna är till största del privatpersoner.
– Det är värt att köra extra om det är en sympatisk kund och ett trevligt jobb, säger Fredrik. – En positiv grundsyn och glädje att gå till arbetet genomsyrar allt vi gör. Är det roligt blir det bättre!
Snickarglädje i Virke AB tar helst på sig att göra helheten. – Då blir det inte monotont, säger Fredrik. Vi försöker få dynamiken och killarna roterar arbetsuppgifter.

Lever på gott rykte
Uppdrag trillar in till företaget utan någon marknadsföring, tack vare att kunderna sprider ordet och ger positiva omdömen. 2019 var omsättningen 13,8 miljoner. 2020 ser den ut att bli marginellt högre. Företaget har elva anställda. Underentreprenörer hyrs också in. – Att vi kommit till final är också alla de andras förtjänst. All heder till dem!

Text och bild: Lovisa Mölstad

Richard Larsson och Mattias Larsson, Prima Bygg i Kävlinge AB

– Det känns roligt att gå till jobbet varje dag, säger Mattias Larsson och får medhåll av storebror Richard Larsson, vd. Nu är Prima Bygg i Kävlinge AB finalist i Årets entreprenör.

– Det är roligt! Vi är stolta över att vara i final, säger Richard.

– Det bevisar att vi har gjort något bra, inflikar Mattias.

Prima Bygg i Kävlinge start­ade som ett handelsbolag 2008. Då byggde bröderna ar­kitektritade hus i lättbetong åt en husleverantör. Prima Bygg i Kävlinge ombildades till aktiebolag 2015 och anställde då också sin första snickare.

Sedan april 2020 håller företaget till i egna lokaler på Malmgatan 4. Sju anställda utför alla typer av byggnads­arbeten så som tillbyggnader, takbyten och köksrenove­ringar. 85 procent av verk­samheten riktar sig till den privata sektorn. Resterande 15 procent är serviceavtal med bostadsrättsföreningar.

Välskött företag

2020 omsatte Prima bygg i Kävlinge AB omkring 23 mil­joner kronor, en ökning med 4 miljoner jämfört med 2019.

– Vi har ett välskött företag med god ekonomi, säger Ric­hard Larsson.

Richard gör kundbesök, kalkylerar, projektleder upp­dragen samt köper in material och tjänster från underleve­rantörer. Mattias är ute och snickrar, har hand om inköp av maskiner, fakturering och kontakt med revisorer.

Anställer fler snickare

Företaget erbjuder totalentreprenader, får jobb via rekommendationer och har kunder från södra Malmö till Helsingborg. Faktorer som leder till framgång tror de är punktlighet, god kommunika­tion, lyhördhet inför kundens önskemål, god service och att utföra jobb av hög kvalitet.

2021 är målsättningen att an­ställa fler erfarna snickare och att öppna upp en ny avdelning inom företaget säger Richard.

– Framtiden är ljus!

Text och foto: Lovisa Mölstad

Lokala och regionala samarbeten

Kävlinge kommuns näringslivsenhet samarbetar med såväl universitet och näringsliv, som kommunerna i regionen.

Miljöbron Skåne - en länk mellan studenter och företag

Miljöbron Skåne är en ideell förening som verkar som en länk mellan universitet/högskolor och näringslivet.

Kopplar samman studenter med skånska företag

Miljöbron arbetar med att koppla samman skånska företag med studenter i regionen genom att förmedla konkreta och tidsbegränsade projekt med koppling till miljö och hållbar utveckling.

Projekten kan röra allt från miljöledning, avfall och energiteknik till ekonomi, psykologi till produktutveckling. Studenter får arbetslivserfarenhet och kontakter i näringslivet medan företag får kostnadsfri hjälp att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete. Uppdragen kan vara av kortare natur eller större som pågår under en hel kurs eller i form av ett examensarbete. Företag kan bland annat få hjälp med hållbara energilösningar, logistik eller transportfrågor, hållbar marknadsföring, miljöekonomi, kemikaliefrågor eller miljöpolicy.

För mer information gå in på Miljöbrons hemsida: www.miljobron.selänk till annan webbplats.

Kävlinges samarbete i Malmö-Lund-regionen

Malmö-Lund-regionen bedriver gemensamt näringslivsarbete och strategiska utvecklingsfrågor inom ett flertal områden.

Kävlinge kommun arbetar tillsammans med näringslivsansvariga i tio skånska kommuner:

 • Burlöv
 • Eslöv
 • Höör
 • Lomma
 • Lund
 • Malmö
 • Skurup
 • Staffanstorp
 • Svedala
 • Trelleborg
 • Vellinge

Läs mer om samarbetet www.malmolundregionen.se/länk till annan webbplats

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?