Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Visa ditt handarbete och ta del av andras - Handarbetsfestivalen vecka 45

Varmt välkommen till en inspirerande och kreativ vecka där du får möjlighet att visa upp ditt handarbete men också ta del av andras skapande. Festivalen genomförs digitalt ochpå kommunens biblioteken.

Program Handarbetsfestivalen 2–8 november:

En virkas väska.

Dela ditt handarbete under Handarbetsfestivalen - fota ditt alster och ta chansen och vinn ett handarbetskit!

Hur handarbetar du?

Visa upp ditt handarbete tillsammans med andra. Fota dina alster och mejla till loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se. Bilderna sätts upp på biblioteken. Du kan även dela på bibliotekets Facebook eller Instagram. Bland alla som deltar lottar vi ut tre handarbetskit.

Utställning av handarbete

Skåda andras sätt att skapa med händerna. Utställning på biblioteken med bland annat skapande av barbiekläder och handarbete från besökare på Eyragården, kommunens mötesplats för psykisk hälsa. Flera förändringar har gjorts med anledning av coronapandemin - läs om bibliotekens förändringar för att minska smittspridningenTänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.


Utsedd till Årets aktivitet 2020

Handarbetsfestivalen 2019 blev utsedd till Årets aktivitet 2020, ett av kommunens priser för att lyfta goda exempel från organisationen. Festivalen lockade närmare 300 personer och är ett fantastiskt exempel på gränsöverskridande samarbete där olika verksamheter, föreningar och privatpersoner tillsammans skapar en kreativ och värdefull aktivitet. Handarbetsfestivalen arrangerades av biblioteket, hälsofrämjande enheten, kultursamordnare med medverkan av lokala föreningar, privatpersoner och studieförbund.

- Vi ville arrangera en handarbetsfestival för att visa på den kreativa kraft som finns i Kävlinge men också för att inspirera och väcka lusten till skapandet men även att möjliggöra möten mellan människor utifrån ett gemensamt intresse det vill säga skapandet, säger Therese Elm, hälsopedagog.

- En av framgångsfaktorerna tror jag var samarbetet sinsemellan. Vi använde alla våra olika kontaktnät och nådde ut brett, vilket ledde till ett stort och roligt deltagande. Att bli Årets aktivitet var otroligt hedrande och kul, och fullständigt oväntat! säger Frida Lindqvist, bibliotikarie.

Therese, Heidi och Frida står på rad och håller i diplom, gåva och blomma.

Therese Elm, hälsopedagog, Heidi Viman, kultursamordnare och Frida Lindqvist, bibliotekarie arbetade tillsammans med Handarbetsfestivalen som anordnades hösten 2019.

Uppdaterad 2020-11-10

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga