Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Tolvåkers förskola invigd med pompa och ståt

Susanne Olsson, Pia Almström och Camilla Mårtensen klipper band tillsammans med förskolebarn.

I ett regn av såpbubblor och till ackompanjemang av Kulturskolans duktiga elever förklarades igår Tolvåkers förskola officiellt invigd. Bandet klipptes av förskolebarn tillsammans med rektor Susanne Olsson, kommunstyrelsens ordförande Pia Almström och utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen.

Igår, onsdagen den 21 oktober, invigdes äntligen Tolvåkers förskola. Barn och vuxna flyttade in i de nya fina lokalerna redan i vintras och har hunnit bo in sig ordentligt. Någon officiell invigning hann man dock inte med innan coronapandemin slog till. Eftersom vi ser ut att få leva med restriktioner under ett bra tag framöver beslutades att genomföra en corona-anpassad invigning.

Det blev fest för barnen hela dagen lång. Bandklippning och underhållning på förmiddagen, tacobuffé till lunch och allsång med Mamma Måd på eftermiddagen.

Inbjudna gäster fick en rundtur i de nya lokalerna under invigningsdagen. Tolvåkers förskola är den första förskolan som byggs enligt kommunens nya funktionsprogram för förskolor, som utgår från Skolverkets senaste föreskrifter kring barngruppsstorlek. Funktionsprogrammet innehåller tydliga riktlinjer för allt från antal barn per kvadratmeter till detaljer kring materialval, färgsättning och höjd på möbler – allt för att garantera trygga och kreativa lärmiljöer med hållbarhet i fokus.

Barn äter glass.

När rektor Susanne Olsson i sitt tal berättade att alla barn skulle få glass hördes ett glatt jubel. Glass på förskolan hör inte till vanligheterna, men är det fest kan det vara lov att lyxa.

Barn går på röda mattan genom en vacker portal.

Alla barn fick gå på röda mattan genom en vacker portal, där de symboliskt trädde in på nya Tolvåkers förskola.

Uppdaterad 2020-10-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga