Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skåneleden Konst – In Motion för ungas hälsa och offentlig konst

Vandrare i öppet landskap

Tre konstverk ska etableras i anslutning till Skåneleden i Ängelholm, Kävlinge och Kristianstad för att stärka besöksmålen, folkhälsan och den lokala identiteten. Det är målsättningen med det gemensamma projektet Skåneleden Konst – In Motion som nu har startat.

Det kommungemensamma projektet Skåneleden Konst – In Motion är igång sedan oktober med arbetet kring offentlig konst på landsbygden i kommunerna Kristianstad, Kävlinge och Ängelholm. I första fasen ska en metod utvecklas i dialog med konstnärer och tjänstemän från olika förvaltningar kring hur kommunerna kan arbeta med offentlig konst utanför städerna. Målsättningen är att etablera tre konstverk i anslutning till Skåneleden för att stärka besöksmål, lokal identitet och folkhälsan.

Våren 2021 söks konstnärer via en utlysning för att utforma vandringar som involverar ungas deltagande längs lederna i kommunerna. Genom rörelse, konstupplevelser och pedagogiska aktiviteter riktat åt skolan är projektets ambition att bidra till att motverka den utbredda psykiska ohälsan bland unga. Ett brett program i skärningspunkten rörelse, konst och hälsa invigs den 11 september på vandringens dag 2021 och fortsätter med aktiviteter under hösten.

Skåneleden Konst - In Motion öppnar upp för samarbeten med kultur och friluftsliv, föreningar, näringsliv och högskola med utgångspunkt i Skåneledens varierande karaktär och kommunernas olika inriktningar.

Projektet finansieras med bidrag från Region Skåne.

– Vi ser fram emot att undersöka hur vi kan tillföra nya värden till Skåneleden med konsten. Genom att skapa nya möten mellan konst och friluftsliv ökar vi attraktiviteten av Skåneleden och intresset för offentlig konst i vår kommun, säger Heidi Viman, kultursamordnare, sektor Arbetsliv och fritid i Kävlinge kommun.

 

Uppdaterad 2020-11-20

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga