Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Peab bygger Harjagersbadet i Kävlinge

Harjagersbadet visionsbild

Bild: Norconsult AB

Upphandlingen av entreprenör för det nya badhuset i Kävlinge är klar. Peab har fått uppdraget att bygga kommunens nya badhus, som fått namnet Harjagersbadet, och byggstart beräknas till april 2021.

– Peab är ett av få bolag som bygger badhus och det känns bra att få samarbeta med en erfaren entreprenör i detta stora och viktiga projekt, säger Jimmie Persson, fastighetschef på KKB.

Harjagersbadet, som sammanlagt blir 7100 kvadratmeter stort, kommer bland annat att innehålla en 25-metersbassäng, två undervisningsbassänger, vattenrutschbana, relaxavdelning och gym.

– Det här är en bra och viktig samhällssatsning för invånarna i Kävlinge kommun som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Vi hoppas att det nya badhuset blir en viktig plats för såväl motion och avkoppling som umgänge för alla åldrar, säger Bratislav Marjanovc, regionchef på Peab.

Uppdraget till Peab är en totalentreprenad i samverkan och beställare är KKB Fastigheter AB. Byggstart planeras till april 2021 och färdigställande beräknas till våren eller sommaren 2023.

– Peab kommer att bygga ett fantastiskt bad för familjer, motionärer och föreningar i kommunen. Här kommer det att finnas något för alla, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Familjebad och gym i tre plan

Kävlinge kommuns nya badhus byggs i tre våningar, med familjebad på de två övre våningarna och en friskvårdsavdelning med gym och gruppträning på entréplan.

Badhuset får en stor 25-metersbassäng med tolv banor och tremeters hopptorn. Det kommer att finnas två mindre bassänger med höj- och sänkbart golv som kan anpassas för olika aktiviteter, som simundervisning och vattengymnastik. För de allra minsta kommuninvånarna kommer det att finnas ett litet badland – en grund bassäng med vattenaktiviteter. Den som gillar fart kommer att kunna kasta sig ut för vattenrutschbanan och den som vill ta det lite lugnare kan besöka relaxavdelningen på översta våningen.

Uppdaterad 2020-11-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga