Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Nämndsmöten föreslås stängas tillfälligt för allmänheten

För att minska risken för smittspridning föreslås Kävlinge kommuns nämnder att fatta beslut om att tillfälligt stänga sammanträdena för allmänheten under den period som de hårdare restriktionerna råder.

Med bakgrund av regeringens besked om att max åtta deltagare ska ses som en norm för samhället och Folkhälsomyndighetens skärpta lokala råd för Skåne har ordförandena i de nämnder som idag är öppna för allmänheten kommit överens om att föreslå en tillfällig stängning av sammanträdena.

Smittspridningen är fortsatt hög i Skåne och läget är allvarligt. Vi måste alla ta ansvar för att bromsa utvecklingen. Politiska sammanträden omfattas inte av beslutet om publiktak på åtta personer. Däremot ska alla verksamheter, inklusive kommuner, förhålla sig till Folkhälsomyndighens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att minska smittspridningen och undvika att samlas inomhus.

Vid nämndernas sammanträden kommer därför första punkt på dagordning att vara ett förslag om att stänga mötet. Om nämnden beslutar i enlighet med förslaget kommer inga åhörare att få lov att närvara under resterande del av mötet. Inför varje nämndssammanträde kommer vi att publicera ett servicemeddelande på kommunens hemsida där det framgår huruvida det förväntas finnas majoritet för ett stängningsbeslut.

Prenumerera på Kävlinge kommuns servicemeddelandenlänk till annan webbplats


Uppdaterad 2020-11-30

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga