Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Malin vidgar sina vyer tack vare stipendium

Porträtt av Malin Wahlström

Malin Wahlström från Stävie fick högsta stipendiet från Nils Andreassons Minnesfond år 2019. 93 000 kronor till att fördjupa och utveckla sina kunskaper inom kommande yrkesområde; landskap, trädgård och plantering. Detta skapade helt nya möjligheter för Malin. Missa inte chansen att söka årets 25 stipendier.

Sedan år 2004 har Kävlinge kommun varje år delat ut stipendier från Nils Andreassons Minnesfonden som ska stimulera studenter inom vissa ämnen och branscher. Malin Wahlström tog emot förra årets högsta stipendium - 93 000 kr. Malin studerar nu det tredje och sista årets till landskapsingenjör vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Genom stipendiet har hon har haft möjlighet att göra flera resor till olika parker och planteringar.

- Det har varit en speciell vår eftersom coronapandemin begränsade resandet och besöksnäringen. Men jag har tagit mig inom Sverige, till platser som jag var nyfiken på. Min dröm är att jobba med planering och skötsel av parkmiljöer i upplevelsevärlden, säger Malin.

Skapat helt andra möjligheter

Det var Malins mamma som tipsade henne om att söka stipendiet. Malin blev minst sagt överraskade när hon fick beskedet.

- Jag tänkte ”Varför inte?” när mamma tipsade mig. Men jag trodde inte det var sant när beskedet kom och jag fick höra summan. Stipendiet har skapat helt andra möjligheter än vad jag annars skulle ha haft. Jag får verkligen chansen se mig om inom branschen. Jag har fått massor med inspiration och tankar om vad jag vill göra i framtiden.

Stipendiet är inte slut än, och det finns planer på fler resor.

- Jag lär mig massor genom att besöka olika platser och se olika typer av plantering, skötsel och kreativa lösningar. Jag har aldrig varit i Norrland, så jag hoppas jag kan få till en resa norrut och se vad den delen av Sverige har att erbjuda inom växtliv och parker, berättar Malin.

Missa inte chansen – sök årets stipendium för studenter

I år ska 25 stipendium, för totalt 730 000 kronor, fördelas till meriterade studenter inom vissa ämnen och områden. Stipendier från Nils Andréassons Minnesfond går i första hand till sökanden som är födda och uppväxta i Stävie eller Lackalänga församlingar. Läs om kraven för stipendierna och ansök senast 4 oktober.

Uppdaterad 2020-10-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga