Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kulturskolan satsar på att direktsända kulturevenemang

Kulturskolan är en flitig evenemangsarrangör i Kävlinge kommun som fått tänka om när det gäller publikevenemang under våren. Snart kan du dock ta del av barnens uppträdanden utan att ens behöva lämna ditt hem eftersom elevuppträdanden kommer att direktsändas och det är eleverna själva som ansvarar tekniken och produktionen.

Då idéen om att direktsända (streama) elevuppträdanden kläcktes, såg man en möjlighet i att låta eleverna själva lära sig att hantera tekniken bakom.

- Det är ett utmärkt sätt att bredda Kulturskolans verksamhet som dessutom ger ett mervärde till övriga delar inom Kulturskolan, säger Johan Ericsson, Arbetsliv- och fritidsnämndens ordförande som själv har bakgrund från TV-branschen.

Förhoppningen med de streamade elevuppvisningarna är inte bara att låta far- och morföräldrar ta del av barnens flit över internet, utan man hoppas att det kan komma fler till gagn.

- Kultur sprider glädje och om vi kan förgylla vardagen på till exempel ett äldreboende som inte kan ta emot besök, så känns det såklart extra bra. Eleverna har visat ett stort intresse och vi förbereder oss nu för fullt. Gensvaret har faktiskt varit så positivt att vi även beslutat oss för att starta upp en kurs i filmproduktion till hösten, säger kulturskolechef Kristofer Wåhlander.

Foto på barn som spelar piano.

Foto: pixabay.com

Uppdaterad 2020-04-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga