Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge kommuns skolor och förskolor nominerade till Guldtrappan!

Elever i lågstadiet sitter med varsin ipad. En lärare hjälper en elev.

Kävlinge kommun är en av nio kandidater till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2020 för vårt digitaliseringsarbete inom skola och förskola. - Det är främst fyra delar som gör att vi har kommit dit vi står idag; ledarskap, utveckling av en ”delakultur” och lärande, strategi och erfarenheter samt vårt mod att driva långsiktig skolutveckling, säger Barbro Börjesson, sektorchef för sektor Utbildning.

Kävlinge kommun är en av nio kandidater till Guldtrappan 2020 - en kvalitetsutmärkelse för kommuner och skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital samtid.

Kävlinge kommun kan tilldelas en utmärkelse för vårt digitaliseringsarbete inom skola och förskola. Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse för kommuner och skolhuvudmän som arbetar framgångsrikt och långsiktigt utifrån styrdokumenten, för elevers kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling.

- Idag är digitaliseringen en naturlig del av vår undervisning, våra arbetssätt och vårt utvecklingsarbete. Det är främst fyra delar som gör att vi har kommit dit vi står idag; ledarskap, utveckling av en ”delar-kultur” och lärande, strategi och erfarenheter samt vårt mod att driva långsiktig skolutveckling. Vi är stolta över vårt sätt att utveckla ett lärande kopplat till de förväntningar som finns i läroplanen gällande digitaliseringen, säger Barbro Börjesson, sektorchef för sektor Utbildning.

Digitaliseringsresa för att möta framtiden

Sedan år 2012 har Kävlinge kommuns skolor och förskolor rustats med verktyg, system, nätverk och support för att skapa förutsättningar för en fungerade digital lärmiljö, pedagogiska planeringsytor och kommunikation med vårdnadshavare. Idag har alla elever och pedagoger inom grundskolan en egen digital enhet. Förskolan arbetar mot den nationella digitaliseringsstrategin där alla förskolor år 2022 ska ha ett digitalt verktyg per fem barn. Men det är inte bara tekniken som behöver finnas där. Hur de digitala möjligheterna ska användas har varit en viktig gemensam fråga för utvecklingsarbetet. Både pedagoger och rektorer har långsiktigt utbildats för att höja och utveckla kunskapen, och även för att skapa en positiv tilltro till digitala verktyg i den pedagogiska verksamheten. En annan viktig del är kollegialt lärande - förmågan och viljan att dela med sig av kunskap, erfarenhet och lärdomar mellan kommunens skolor och förskolor.

Kävlinge kommun är en av nio kandidater till Guldtrappan 2020. Utdelningen av utmärkelsen sker den 27-28 oktober i Luleå på konferensen Framtidens lärande.

Om Guldtrappan 2020

Efter öppen nominering har Guldtrappans jury valt ut följande nio skolhuvudmän till kandidater till Guldtrappan 2020:

  • Alingsås kommun, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning
  • Hoppetossa, förskola
  • Kramfors kommun, grundskola och gymnasieskola
  • Kävlinge kommun, förskola och grundskola
  • Lidingö stad, förskola, grundskola och gymnasieskola
  • Lomma kommun, förskola
  • Stenungsunds kommun, grundskola
  • Södertälje kommun, förskola, grund- och gymnasieskola, särskola för grundskola och gymnasium, samt vuxenutbildning
  • Österåkersbygdens friskoleförening, grundskola F-6

Bakom Guldtrappan står Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Vinnova, Friskolornas Rikförbund, Sveriges skolledarförbund, Skolchefsföreningen, Infomentor, Itslearning, samt initiativtagarna stiftelsen DIU och Sveriges Kommuner och Regioner. Samtliga partners medverkar i juryarbetet.

Läs mer om Guldtrappanlänk till annan webbplats
Pressmeddelande om Guldtrappan 2020länk till annan webbplats

Uppdaterad 2020-06-16

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga