Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge får topplacering vid ranking av företagsklimat

Bild från vårmarknaden i Kävlinge

Kävlinge får åter en topplacering i Sveriges Kommuner och Regioners mätning av företagsklimatet i landets kommuner. Ett noggrant kvalitetsarbete ligger bakom topp-fem placeringen bland Skånes kommuner.

Från en bottenplats bland de skånska kommunerna 2018 till en femteplats 2019. Det är resan som Kävlinge kommun har gjort inom alla de fem myndighetsområden som Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) undersökning av företagsklimatet omfattar.

SKR mäter årligen företagsklimatet i landets kommuner. Undersökningen ”Öppna Jämförelser Insikt” omfattar fem myndighetsområden:

  • Brandtillsyn
  • Bygglov
  • Markupplåtelse
  • Miljö- och hälsa
  • Serveringstillstånd

Från ett Nöjd-kund-index (NKI) på 61 år 2018 till ett ”kommunbästa” med NKI på 76 förra året har hela organisationen gjort ett verkligt lyft.

– 2018 blev en väckarklocka för oss. Systematiskt kvalitetsarbete måste vara en naturlig del i vardagen. Först då blir det en angelägenhet för alla i organisationen, säger Mikael Persson, kommundirektör.

Genom samverkan mellan kundtjänst och myndighetsområden i kommunen har det skapats en förbättrad förståelse i den egna organisationen, vilket gett en tydlighet gentemot kunden. Detta har, tillsammans med förbättrad information och snabbare kommunikation, bidragit till resultatet för 2019.

– Nu väntar en stor utmaning 2020 då allt hamnar i skymundan av covid-19, trots att myndighetsarbetet med bygglov, markupplåtelser och serveringstillstånd fortsätter. Detta gäller naturligtvis alla kommuner, men vi mäter främst gentemot oss själva. Vår ambition är att bli bättre och vi vill få en bekräftelse på det utvecklingsarbete vi gör i vardagen, förklarar Mikael Persson.

För mer information, kontakta:

Mats Rosén
Näringslivschef
E-post: mats.rosen@kavlinge.se
Telefon: 0709-739680

Resultaten i SKR’s mätning av företagsklimatetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Företagskoordinator förenklar

Företagskoordinatorn är en service för att förenkla och underlättar kommunikationen mellan företag och Kävlinge kommun. Vid ett och samma tillfälle får företaget träffa tjänstemän inom flera olika myndighetsområden, som exempelvis bygglov, miljöbestämmelser, VA-frågor och utskänkningstillstånd. Vid mötet hanteras praktisk information och rådgivning för att undvika missförstånd och dubbla budskap. Metoden underlättar också för kommunens tjänstemän att se "helheten" i ett ärende.

Företagskoordinator – så fungerar det

Anmäl ditt företag till vårt företagsregister

Kontakt, kommunikation och nätverk gör stor skillnad för företagare. Välkommen att registrera ditt företag i vårt företagsregister. Registret byggs i samverkan mellan företagare och kommunen. Här kan du söka bland aktiva företag och organisationer - från enskilda firmor till aktiebolag.

Registrera ditt företag härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till vårt företagsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-04-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga