Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Andrei kavlade om till stöd- och omsorgsbiträde

Andrei står med arbetskläder och ryggsäck arbetsbil.

Andrei Rusu ville arbeta med människor och sökte därför jobb som sommarvikarie inom äldreomsorgen. Efter två månader som stöd- och omsorgsbiträde på Nattpatrullen är han säker - han kommer kombinera sitt jobb som bagare med vikariat inom hemtjänsten.

Bagaren Andrei Rusu ville hitta ett jobb där han kunde hjälpa andra. I somras tog han chansen. Under två månader arbetade han som sommarvikarie inom äldreomsorgen och stormtrivdes.
- Det var en härlig känsla och med dubbel tillfredsställelse eftersom jag fick hjälpa andra och dessutom få betalt för det, säger Andrei Rusu.

Andrei bakar bröd.

Efter 15 år som bagare ville Andrei Rusu testa något nytt. Känsla av att kunna hjälp andra lockade och fick honom att söka vikariat inom äldreomsorgen i Kävlinge kommun.

Om Andrei Rusu

Ålder: 34 år
Familj: Fru och två döttrar
Bor: Löddeköpinge
Fritidsintresse: Tid med familjen – bada, cykla och vara ute i natur. Är diakon i den rumänska ortodoxa kyrkan i Sverige.

34-åriga Andrei Rusu kom till Sverige från Rumänien för 11 år sedan för att arbeta på en väns bageri. På sin fritid engagerar sig Andrei som diakon inom rumänska ortodoxa kyrkan och möter människor som behöver prata med någon.

- Jag brukar ta med bröd som finns kvar från bageriet och dela med de jag samtalar med. Jag gillar att sitta och lyssna på andra, att finnas där.

Nattjobb med trygg omsorg i fokus

Intresset för att hjälpa andra fick Andrei att söka sommarvikariat inom äldreomsorgen i Kävlinge kommun. Han blev placerad på Nattpatrullenkommunens enhet inom hemtjänsten som hjälper vårdtagare under natten.

- Rollen som stöd- och omsorgsbiträde var något helt nytt och spännande för mig. Jag fick utbildning i till exempel lyftteknik och hygienvård, och jag är väldigt glad över att jag träffade underbara kollegor som hjälpte mig och lärde mig mycket.

Andrei arbetade klockan 21-07 och tillsammans med en kollega eller på egen hand besökte han vårdtagare i deras hem för att hjälpa till personlig omvårdnad, följa upp trygghetslarm och för att se att allt är bra och att brukaren sover.

- Jag är van att jobba tidiga mornar som bagare så att ställa om för nattjobb var inget problem utan det passade mig perfekt. Jag är en nattmänniska och det gav mig mer tid med familjen på eftermiddagarna.

Kombinera äldreomsorg och bagarhatten

Andrei trivdes och ser fram emot att få möjlighet att arbeta med äldre igen.

- Just nu är jag pappaledig, men sedan är planen att kombinera min halvtidstjänst som bagare med vikariat inom äldreomsorg. Jag tror inte på drömjobb, utan jag tycker att det bästa jobbet är det du gillar det du gör. Och jag gillade verkligen att hjälpa till på riktigt och finnas där för andra människor.

Nattpatrullen

Består av sammanlagt 15 undersköterskor inom hemtjänsten som arbetar mellan klockan 21-07, årets alla dagar.

  • Varje natt arbetar fem undersköterskor indelade i två team indelade i olika geografiska områden.
  • Arbetsuppgifterna innebär bland annat stöd med personlig omvårdnad, tillsynsbesök samt att besvara trygghetslarm.
Uppdaterad 2020-10-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga