Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Utmärkt badvattenkvalitet vid badplatserna i Kävlinge kommun

Sex människor simmar i vatten som glittrar i solen.

Provresultaten av badvattnet från den 16 juli visar utmärkt kvalitet vid fyra badplatser i Kävlinge kommun. Läsa om våra fyra badplatser och vattenkvalitet.

Uppdaterad information 2019-07-25

Idag mellan kl 10-12 har vi varit ute och tagit extra vattenprover på alla fyra badplatser eftersom det har varit problem på andra platser längst kusten. Provsvar kommer nästa vecka. Men det ser bra, vi ser inga tecken på algblomning. Fast tänk på att algblomningen kan förflytta sig väldigt snabbt beroende på vinden. Avgör alltid själv hur vattnet ser ut innan du badar. Hundar och barn under två år bör inte bada om det finns misstankar om alger eftersom det är större risk att de sväljer vattnet.

Badvattenkvalitet

Enligt ett EU-direktiv gällande strandbadsprovtagning är badsäsongen i Skåne län mellan den 15 juni till den 15 augusti. Under den peridoen utför vi provtagningen vid kommunens allmänna badplatser. I Kävlinge kommun sker detta på fyra platser: Barsebäckstrand, Barsebäckshamn, Vikhögs hamn och Saxtorpssjön. Senaste provet togs den 16 juli och visade utmärkt vattenkvalitet.

Algblomning

Kommunen har inte sett tecken på algblomning vid de allmänna badplatser de senaste dagarna. Om kommunen ser att algblomningen är mer permanent, tas nya prover. Utifrån provsvaren går kommunen ut med rekommendationer om det är aktuellt. Men algblomningen kan förflytta sig väldigt snabbt beroende på vinden. Därför är det alltid bra att själva avgör hur vattnet ser ut innan du badar.

Badplatser i kommunen:

Barsebäckshamn

Den långa och breda piren är byggd av sten och ligger i direkt anslutning finns stranden som består både av en sandremsa och en mindre gräsyta. Det finns allmänna toaletter vid Barsebäckshamn.

Hitta till Barsebäckshamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barsebäckstrand

Stranden är 240 m lång, dock inte så bred men gräsytorna intill är stora och generösa. Från stranden och rakt ut i havet finns en 70 m lång brygga. Badet är långgrunt. Barsebäckstrand är tillgänglighetsanpassad och det finns allmänna toaletter på plats.

Hitta till Barsebäckstrandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Saxtorpssjön

Anlagd strand runt stora delar av en badsjö vid Järavallens naturreservat som ägs och förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. Saxtorpssjön är tillgänglighetsanpassad och det finns allmänna toaletter på plats.

Hitta till Saxtorpssjönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vikhögs hamn

Bada ifrån stranden öster om småbåtshamnen eller gå ut på piren där det finns stege ner i vattnet. Vänligen ställ bilen på p-platserna till höger innan du kör ned i byn. Det finns allmänna toaletter vid Vikhögs hamn. 

Hitta till Vikhögs hamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2019-07-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga