Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Uppmaning om försiktighet vid eldning och grillning

Eld som sprider sig i en gränsbrand

Det råder stor torka i skog och mark. Kävlinge kommun uppmanar därför till försiktighet när du eldar och undvik att göra upp eld i skog och mark.

Använd fasta grillplatser som är utformade för att minska brandspridning exempelvis kommunens iordningsställda grillplatser. Grillning på egen tomt bör ske med grillar på ben/stativ. Placera grillen på grus- eller stensättning och på behörigt avstånd från brännbart material. Ha alltid tillgång till vatten när du eldar. Här hittar du information om vad du ska tänka på när du hanterar eld i naturenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I nuläget gäller inte eldningsförbud i Kävlinge kommun, men håll dig uppdaterad om brandrisken och eventuellt eldningsförbud via kommunens webbsidaöppnas i nytt fönster. Du hittar även information om brandrisken hos Länsstyrelsen Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Räddningstjänsten Sydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brandriskprognos och eldningsförbud

Räddningstjänsten Syd hjälper kommunerna i sin region med brandriskprognoser som används som underlag för beslut om brandrisk i skog och mark. Räddningstjänsten mäter brandrisken via ett index som baseras på luftfuktighet, vindhastighet, markfuktighet m.m. När brandriskindexet har varit högt under sju dagar föreslås beslut om eldningsförbud. Beslutet tas av respektive kommun.

Uppdaterad 2019-07-25

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga