Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Nu tas nya bilder på kommunens vägar och gator

Just nu rullar en bil med kameror på taket runt i kommunen. Det är Kävlinge kommun som tillsammans med företaget Mapillary samlar in material för att få en aktuell bild av gatu- och cykelvägnätet.

Under de kommande veckorna kommer bilen att rulla runt i hela kommunen för att filma och fotografera samtliga vägar, gator och gång- och cykelvägar. Bilderna kommer att lagras och publiceras på Mapillarylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är en tjänst som liknar Google Street Viewlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och som är tillgänglig för alla.

I första hand kommer bildmaterialet användas för att få en aktuell bild av kommunens gatu- och cykelvägnät. Med hjälp av programmets bildigenkänningsfunktion kan man också få bättre koll på vägskyltar och annan utrustning. Genom att integrera bilderna med kommunens webbkartor kan även arbetet med exempelvis gata- och parkfrågor och bygglovsbedömningar effektiviseras och kvalitetssäkras. 

- Detta är ett viktigt steg i vårt digitaliseringsarbete. På kort sikt öppnar det upp för en bättre kvalitetsuppföljning och kommunikation med våra medborgare. Vi får in fler uppgifter i vår datormiljö där vi gör planering och uppföljning för vårt gatu- och cykelvägnät. Allmänheten kommer också kunna se bilderna vilket öppnar för en bättre dialog. På längre sikt kan det vara ett steg för att hitta nya parkeringslösningar och en framtid med självkörande bilar, säger Annette Bengtsson, trafikingenjör.

Inga personer eller registreringsskyltar kommer att kunna identifieras, och det kommer också vara möjligt för allmänheten att rapportera bilder som man vill ta bort från systemet.

Uppdaterad 2018-09-27

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER