Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Infrastuktur på gång i Stationsstaden – gator avstängda som följd

Byggnationen av stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge går nu in i ett nytt skede. Under våren anläggs den första etappen av infrastruktur i området. Arbetet väntas vara klart i sommar, därefter kan byggandet av bostäder påbörjas.

I det första skedet anläggs infrastuktur i form av vatten- och avloppsledningar samt asfalterade byggvägar. Kaptenens park kommer att iordningställs grovt och har bland annat fått lindar inplanterade från Föreningsgatan där en fastighet ska byggas på platsen där de stod.

Här hittar du samlad information om trafik- och byggnadsarbetena i samband med anläggandet av Stationsstaden.

Så påverkas området kring Stationsstaden våren 2018

Bangatan avstängd 22 januari-31 juli

All tillfart från Bangatan mellan Bygdegatan och sträckan norrut till entrén vid tågstationen mot Stationsstadens sida har stängts av söder- och norrifrån. Gående samt cyklande söderifrån hänvisas till den västra sidan av stationen. Övriga cyklande och bilister hänvisas till Västra Långgatan, varifrån en väg genom Stationsstaden har anlagts till en provisorisk cykel- och pendlarparkering intill tågstationen. Från Karl Johans väg har en provisorisk infart anlagts för boende på Bangatan.

Del av Västra Långgatan avstängd 5 februari-2 april

En del av gatan stängs av under tiden som vatten- och avloppsledningar kopplas in till Stationsstaden. Provisorisk väg via Östra Långgatan.

Tips! Håll dig uppdaterad via Servicemeddelanden
Det pågår ombyggnationer i Stationsstaden och på många andra ställen som påverkar dig som trafikant. Via våra servicemeddelanden får du snabbt information om bland annat trafikförändringar.

Tänk på att följa orange skyltning och visa hänsyn i trafiken!

Allt eftersom byggnationen av stadsdelen går framåt kommer tillgängligheten begränsas och området förväntas vara en byggarbetsplats i flera år framåt. Byggnationen sker efterhand, vilket innefattar det slutgiltiga färdigställandet av gator och Kaptenens park som i ett senare skede kommer få stigar, lekplatser och liknande.

Intill järnvägsstationen i Kävlinge byggs en av Skånes mest spännande stadsdelar

Uppdaterad 2018-02-06

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER