Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

E6 stängs av i två veckor - så påverkar det dig

Under perioden 11-27 oktober stängs E6 av norr om Malmö vid trafikplats Alnarp. För att underlätta för dig som pendlar sätter Skånetrafiken in extra och längre Pågatåg och kommunen utökar antalet parkeringsplatser vid tågstationerna.

För dig som pendlar med bil

När E6 är avstängd leds trafiken om till andra vägar. Räkna med mycket stora trafikstörningar och köer. På Trafikverkets hemsida hittar du mer information om avstängningen och rekommenderade körvägar.länk till annan webbplats

För dig som pendlar med tåg eller buss

Extrainsatta och förlängda Pågatåg

Under avstängningen sätter Skånetrafiken in extra och förlängda Pågatåg mellan Landskrona och Malmö C via Dösjebro och Kävlinge. Du hittar mer information om extra avgångar och vilka tåg som förlängslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Skånetrafikens hemsida.

Så påverkas din bussresa

Bussresenärer rekommenderas att vara ute i god tid eftersom bussresan kan ta längre tid än vanligt. Busslinjerna 134 och 138 får också ändrad körväg. Du hittar mer information om avgångar och vilka bussar som påverkaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Skånetrafikens hemsida.

Ta bilen eller cykeln till tåget

För att underlätta för dig som vill välja tåget framför bilen har kommunen tillfälligt utökat antalet parkeringsplatser vid tågstationerna, både i Dösjebro och Kävlinge. Samåk gärna till stationen eller ta cykeln! I Kävlinge har cykelparkeringen på östra sidan av stationen fått fler cykelställ och har nu plats för drygt 200 cyklar.

Dösjebro station

Utöver parkeringsplatserna vid tågstationen går det att parkera längs Dagstorpsvägen (se grön markering på bilden). Växtligheten på parkeringen vid Folkets hus på andra sidan tågstationen har också röjts för att göra denna parkeringsplats rymligare.

Klicka på bilden för att förstora den.

Kävlinge station

Den provisoriska pendlarparkeringen öster om stationen är fortsatt öppen med god kapacitet (se kartan).

Klicka på kartan för att förstora den.

Uppdaterad 2018-10-17

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER