Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

På gång att byggas i kommunen

Det byggs för fullt i kommunen. Här har vi samlat information om några projekt som är på gång nu och på sikt.

En strategi för var och hur det ska byggas de närmaste tjugo åren har tagits fram. Fokus ligger på att förtäta befintliga tätorter, snarare än att bygga på jordbruksmark. En analys visar att det finns möjlighet att bygga 7600 bostäder, exklusive de 1300 som redan är planerade i bland annat Stationsstaden. 6700 av bostäderna är tänkta att byggas i Kävlinge och Furulund, av de övriga väntas Dösjebro få ett trettiotal, Hofterup 350 och Löddeköpinge 500 bostäder.

Fyra områden har särskilt fokus i strategin:

  • Förtätning av Kävlinge stadskärna för att stärka serviceunderlaget lokalt.
  • Byggandet av en å-nära stad i området längs Kävlingeån för att bygga samman Kävlinge och Furulund.
  • Främjandet av centrala småstäder i Kävlinge, Furulund, Löddeköpinge och Dösjebro för att stärka orterna och skapa förutsättningar för en större andel hållbara transporter.
  • Förtätning av befintliga villaområden i tätorterna för att skapa mer levande orter och öka förutsättningarna för en större andel hållbara transporter.

Mer information om aktuella byggprojektöppnas i nytt fönster.

”När Stationsstaden i Kävlinge har byggts klart väntas Åstaden blir nästa stora byggprojekt. Tillsammans med Lantmännen håller vi nu på att ta fram en vision för området. Tanken är att Åstaden ska byggas på Solanumområdet och binda samman Kävlinge och Furulund. Storgatan ska få en ny roll som en gåvänlig stadsgata med butiker och restauranger samtidigt som området närmast ån ska förvandlas till en strandpromenad”, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Närmare 200 hyresrätter i Stationsstaden

KKB fastigheter bygger sammanlagt 191 bostäder i Stationsstaden. Hundra lägenheter om 1-4 rum och kök byggs på Västra Långgatan, Föreningsgatan och Sjövallagränd med inflyttning hösten 2017. Mitt emot Cirkustomten planeras det för 91 lägenheter om 1-4 rum och kök. Bostäderna kommer få en hög standard med bland annat etagelägenheter, takterasser och stora balkonger. Projektering pågår, beräknad inflyttning hösten 2019.

Cykelväg längs 108:an mellan Lund och Kävlinge

En ny gång- och cykelväg ska byggas på väg 108 längs sträckan Lackalänga – Rinnebäck. Syftet är både att öka trafiksäkerheten samt att underlätta för och öka andelen som väljer cykeln som transportmedel i framtiden. Bakom projektet står Trafikverket tillsammans med Kävlinge kommun.

Uppdaterad 2017-12-27

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER