Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kommunen och Polisen trygghetsvandrar för en säkrare trafik

Under fredagsmorgonen trygghetsvandrade kommun och Polis vid Landskronavägen i Löddeköpinge. Trygghetsvandringen hade fokus trafiksäkerhet och vägen valdes då många medborgare haft synpunkter på både fortkörning och oförsiktiga fotgängare där.

Trygghetsvandring

Representanterna kunde konstatera att morgontrafiken är intensiv på vägen, med många stressade förare. Dessutom genade flera fotgängare och cyklister över vägen, istället för att använda den gångtunnel som byggts under vägen,  vilket såklart är väldigt riskfyllt. Förslag till lösningar som diskuterades var att förlänga den trädplanterade vallen söderut där det idag finns en ”smitväg” som många fotgängare använder, samt att anlägga farthinder vid Idrottsvägen och gång- och cykelöverfarten vid Mellanvångsvägen.

Ur ren trygghetssynpunkt konstaterades att den belysning som nu inrättats längs med Landskronavägen gör gång- och cykelvägarna mycket tryggare, men att trygghetskänslan kan ökas ytterligare genom att sätta ljusa stenplattor kring gångtunneln under Landskronavägen för att skapa en ljusare omgivning utan för mycket buskage. Bilisterna verkade hålla sig inom fartbegränsningen, vilket är mycket positivt.

Under året har ett antal trygghetsvandringar genomförts som alla lett till konkreta, säkerhetshöjande åtgärder. Platser och fokus har valt utifrån medborgarnas inkomna synpunkter tillsammans med kommunens och Polisens egen kunskap och expertis. Trygghetsvandringar är en enkel men framgångsrik metod för att arbeta trygghetshöjande. Under 2018 planeras trygghetsvandringar där även allmänheten bjuds in att delta.

Uppdaterad 2017-12-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER