Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Föreningsrådet är igång!

Föreningar i Kävlinge vill tillsammans öka samverkan och bidra till föreningslivets utveckling i kommunen. Därför har ett föreningsråd bildats som nu efterlyser flera ideella föreningar i Kävlinge.

- Vi hoppas att många föreningar vill vara med och att rådet ska bli en röst att räkna med i vår kommun, säger Alexandra Laufer, ordförande i föreningsrådet.

Föreningsrådet har bildats efter önskemål om en ökad samverkan som lyftes fram under en föreningsdialog. I januari 2017 hölls en föreningsträff där arbetet med att starta ett råd började ta form. 22 föreningar anmälde då sitt intresse. Nu har en rådet igång och är en organisation för ideella föreningar i kommunen som drivs av föreningarna själva. Styrelsen hoppas att fler lokala föreningar vill vara delaktiga.

- Vi vill att rådet ska vara ett nätverk som tillför en bättre dialog och samarbete föreningarna emellan såväl som mellan föreningarna och kommunen. Nästa steg är att få igång verksamheten. Vi efterlyser fler föreningar som vill tycka till och komma med förslag på vad vi ska göra, säger Alexandra Laufer.

Vill din förening samverka för föreningslivet i Kävlinge? Kontakta föreningsrådet för mer information: foreningsradetikavlinge@gmail.com.

- Att föreningarna går ihop och tillsammans vill utveckla, involvera och samarbeta för kommunens föreningsliv är väldigt glädjande. Det kan bidra till en effektivare dialog mellan föreningsliv och kommunen i vissa övergripande frågor då kommunen kan föra dialog med ett föreningsråd istället för att tala med varje förening enskilt. Givetvis kommer vi i fortsättningen även att prata med enskilda föreningar då det gäller frågor som berör endast en eller ett fåtal föreningar, säger Jonny Norrby, verksamhetschef kultur och fritid.

En rik fritid för alla

Föreningsrådet är en pusselbit i kommunens arbete mot visionen att bli Skånes bästa boendekommun. Ett rikt förenings-, fritids- och kulturliv är en av anledningarna till att människor trivs här och vill flytta hit. I början av 2018 kommer ett kultur- och fritidspolitiskt program som ska tydliggöra kommunens prioriteringar inom kultur- och fritidsverksamheten.

Uppdaterad 2017-12-18

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER