Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Information med anledning av coronavirus (covid-19)

Kävlinge kommun följer noga händelseutvecklingen kring coronavirus och de direktiv som svenska myndigheter ger. Här hittar du den senaste informationen från kommunen kring coronavirus (covid-19).

Innehåll:


Volontärverksamhet

Kävlinge kommun samordnar hjälpinsatser till personer i riskgrupper på grund av coronaviruset.Vill du hjälpa andra eller behöver du hjälp? Anmäl ditt intresse härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring vår hälsosamordning: 046-280 41 27, 046-280 41 08, ‪046-280 42 22.

Så kan du hjälpa eller få hjälp

Kommunens evenemang och aktiviteter

Alla evenemang som arrangeras av Kävlinge kommun ställs in till och med den 30 april.

Detta betyder bland annat att vårens aktiviteter i fritidsprogrammet för personer med funktionsnedsättning är inställda. Även vårloppet den 21 maj är inställt.

Kävlinge kommuns bibliotek håller öppet för allmänheten, men vissa avvikelser från ordinarie bemanningstider kan förekomma och bibliotekens aktiviteter ställs in till och med den 30 april. Använd våra digitala bibliotekstjänster om du är sjuk eller känslig för smitta.

Föreningar kommer inte att debiteras avgift för hallar eller lokaler som avbokas.

Information till äldre och andra riskgrupper

Kävlinge kommun inför besöksförbud på alla våra särskilda boenden för äldre samt på våra LSS-boenden. Besöksförbudet gäller från och med fredagen den 13 mars. Våra dagcentraler och restauranger kommer även de att hålla stängt för allmänheten. Vi kommer att fortsätta erbjuda lunch till de som bor i våra servicelägenheter och till de som deltar i daglig verksamhet och vår dagverksamhet.

Från och med måndagen den 23 mars stängs följande enheter tillfälligt:

  • Dagverksamheterna på Billingshäll och Möllebacken
  • Korttidsvistelse enligt LSS
  • Eyragården
  • Daglig verksamhet på Västra långgatan 24

För att minska risken för smittpridning stängs även enheterna för växelvård och avlastning på Billingshäll tillfälligt från och med måndagen den 30 mars. Enheten kommer att användas till korttidsplatser för de med omfattande stöd- och omsorgsbehov.

Mer om besöksförbudet på våra boenden
Mer om tillfällig stängning av dagverksamhet och korttidsvistelse

Information till vårdnadshavare

Kävlinge kommuns förskolor och skolor håller öppet som vanligt. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har i nuläget inte för avsikt att stänga skolor eller förskolor. Vi ber er dock att vara noga med att hålla sjuka barn hemma.

Folkhälsomyndighetens information till skolor, förskolor och vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att säkerställa bemanningen inom skola och förskola har vi beslutat följande:

  • Simundervisningen under skoltid ställs in tills vidare från och med den 18 mars 2020.
  • Öppna förskola Familjehuset håller stängt tills vidare, med start från och med torsdagen den 19 mars. Beslutet gäller tills vidare. Öppna förskolans medarbetare kommer istället att förstärka bemanningen inom andra verksamheter där behov finns.

Om du som vårdnadshavare blir permitterad från arbetet behåller barnet sin plats i förskolan eller vid fritidshemmet tills vidare enligt det schema som gällde då vårdnadshavare var i arbete.

Information till dig som studerar

Från och med den 18 mars 2020 bedrivs Lärcentrums utbildningar på distans. IM- och Komvuxelever kommer att få instruktioner om utbildningarnas genomförande av sina mentorer och kursansvariga pedagoger. Vägledningen för vuxenutbildning ervjuds via telefon eller mail; vagledning.vux@kavlinge.se, telefon 046-73 93 60.

Studiesmedjan är stängd tills vidare.

Kävlingekommuns gymnasieungdomar uppmanas att följa sina gymnasieskolors information och instruktioner. Måltidsfakturan för skollunch i gymnasieskolan som förfaller vid månadsskiftet ska betalas. Vi återkommer med eventuell kreditering.

Information till dig som företagare

Kävlinge kommun sätter in flera insatser för att stötta och underlätta för våra lokala företagare ekonomiskt.

Kävlinge kommuns stödpaket för företagare

Folkhälsomyndigheten föreskriver, med stöd av smittskyddsförordningen, särskilda åtgärder för restauranger, barer och caféer för att minska risken för spridning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens nya regler för restaurangerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information in English

Kävlinge municipality is actively following the developments regarding the corona virus. We follow the directives given by Swedish authorities.

You will find up to date information in English at ”Emergency Information from Swedish authorities” and answers to frequently asked questions from the Public Health Agency of Sweden:

Official information on the new corona virus from krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Q&A about the corona virus from the Public Health Agency of Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lättläst

Läs informationen om coronaviruset på en lättläst sida.

På andra språk

Information på arabiska
Information
Information på persiska

Aktuell information från ansvariga myndigheter

krisinformation.se finns information från olika myndigheter samlat. Här hittar du fakta om viruset och om smittspridning, råd till resenärer och de senaste rekommendationerna från svenska myndigheter: Information om coronaviruset på krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar om viruset, smittovägar och hur du kan skydda dig: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Skånes hemsida finns information kring beredskapen i Skåne samt kring när du ska kontakta vården: Information från Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hos Försakringskassan kan du läsa mer om vad som gäller om du som arbetar blir sjuk eller måste stanna hemma för vård av sjukt barn. Information om ersättningar från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så hanterar du din oro

På BRIS hemsida kan du ta del av tips och råd på hur du pratar med ditt barn om coronaviruset. Även på Röda korsets hemsida finns det stöd att få i att hantera sin oro.

BRIS - så pratar du med ditt barn om coronaviruslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Röda Korsets råd om att hantera orolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-04-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER