Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

E-faktura och fakturor från leverantörer

För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor och minska antalet pappersfakturor önskas e-fakturor från våra leverantörer.

En e-faktura är en faktura som både skickas och tas emot i elektroniskt format. Innehållet ska motsvara den information som normalt finns på en pappersfaktura. Även bilagor kan bifogas med e-faktura. Pdf-fakturor räknas inte som elektroniska då de kräver manuell behandling. Vanliga pappersfakturor skannas in och tolkas maskinellt.

Kävlinge kommun samarbetar med InExchangelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har olika lösningar beroende på leverantörens förutsättningar. Leverantörer inte vill investera i programvara kan kostnadsfritt skapa ett kontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hos InExchange och manuellt registrera upp till 100 fakturor per år mot Kävlinge kommun.

Fakturans innehåll

Vid beställning/inköp från Kävlinge kommun ska medarbetaren alltid lämna referensnummer. Referensnumret är personligt och består av sju siffror.

Fakturor till Kävlinge kommun adresseras enligt nedan:
Kävlinge kommun
Fakturaenheten
1234567 (sjusiffrigt nummer som uppges vid beställningen/inköpet, referens)
244 80 Kävlinge

På fakturan ska det tydligt framgå vad den avser. Hänvisning till följesedel eller liknande godtas inte. Fakturan ska innehålla information enligt gällande lagstiftning och det ska framgå att leverantören har F-skatt. Om fakturan inte är rätt adresserad kan den komma att returneras.

Dröjsmålsräntor accepteras inte på fakturor som returneras. Fakturor betalas 30 dagar efter att de inkommit förutsatt att de är korrekta (om inget annat är överenskommet). Vid helgdag flyttas betalning fram till närmast påföljande vardag.

Fakturerings- och/eller expeditionsavgifter som ej avtalats accepteras inte.

Uppdaterad 2017-03-09

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER