Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Lämna ett e-förslag

Här kan du föreslå en idé till kommunens politiker. E-förslaget läggs ut på webbplatsen där vem som helst kan stödja det genom att rösta. E-förslag med mer än 100 röster behandlas av den nämnd som frågan berör.

Vill du stödja ett e-förslag? Här ser du vilka e-förslag som är aktuella just nu.

Marknadsför ditt e-förslag

Du ansvarar själv för att marknadsföra ditt e-förslag för att få röster, till exempel via sociala medier som Facebook och Twitter. Tänk på att e-förslaget behöver ha en rubrik och en beskrivning om idén bakom. Beskrivningen ska ge tydlig information om vad du vill ska hända och varför. Det går bra att länka in bilder, filmer och bifoga dokument.

Lämna ett e-förslag

För att lämna ett e-förslag måste du registrera ett konto med namn, personnummer och kontaktuppgifter. Ditt namn kommer att synas på det publicerade e-förslaget samt i nämndens handlingar (som visas på Kävlinge kommuns webbplats), om det får tillräckligt många namnunderskrifter. E-förslag publiceras som regel inom två arbetsdagar från det att du har lämnat det.

Vilka e-förslag tas inte emot?

Vi förbehåller sig rätten att bestämma vad som publiceras. Ett e-förslag får inte:

  • Strida mot gällande lagstiftning eller kommunens övriga policydokument.
  • Röra enskilda ärenden.
  • Härledas till enskilda personer eller på annat sätt kränka eller vara oseriösa.
  • Marknadsföra produkt eller kommersiell verksamhet.

Vad händer efter slutdatum?

Samtliga e-förslag arkiveras på webbplatsen. E-förslag med mer än 100 röster behandlas av den nämnd som frågan berör och beslut publiceras med förslaget. E-förslag med förre än 100 röster avslutas. Arkiverade e-förslag.

Syfte

E-förslag är en metod för att utveckla medborgardialogen. De är ett steg i arbetet att förbättra medborgarens inflytande och delaktighet i kommunen och ger politikerna ökad kunskap om och förståelse för vad som engagerar.

Följande information lämnas med anledning av dataskyddsförordningen (GDPR)

När du lämnar eller stödjer ett e-förslag lagras dina personuppgifter för att vi ska kunna nå dig. Enligt dataskyddsförordningen får ingen registrering ske utan personens medgivande. Genom att du skapar ett konto, stödjer eller kommenterar ett e-förslag godkänner du att vi lagrar dina uppgifter. Du godkänner samtidigt att ditt namn publiceras i berörd nämnds kallelse om förslaget får tillräckligt med namnunderskrifter. Tänk på att nämndernas kallelse och e-förslagen visas på Kävlinge kommuns webbplats.

Uppdaterad 2019-12-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga