Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Luft

Installation av luftvärmepumpar kräver ingen anmälan till kommunen.

Alla typer av värmepumpsanläggningar kräver dock att man uppfyller de bestämmelser som anges i förordningarna samt följer de riktlinjer som gäller för övriga verksamheter när det gäller t ex buller.

Luftvärmepumpar finns i tre varianter. Två hämtar sin värme från uteluften där den ena värmer inneluften och den andra är kopplad till huset vattenburna system. Den tredje tar tillvara värmen i ventilationsluften.

Luft-luft

En luft-luftvärmepump hämtar värmen från uteluften och värmer luften inomhus. Luft-luftvärmepumpar passar bra för hus med öppen planlösning och kan vara ett komplement för dig som har direkt-el. Installationen är enkel, men den kräver regelbunden rengöring. Luft-luftvärmepumpar kallas också komfortvärmepumpar, eftersom de även

Luft-vatten

Denna värmepump hämtar också värmen ur uteluften men är kopplad till hus med vattenburen uppvärmning och ger både värme och varmvatten. Den klarar inte av att värma huset kalla dagar så därför krävs det att du även har annan uppvärmning.

Frånluft

Har ditt hus så kallad mekanisk ventilation kan du skaffa en frånluftsvärmepump som tar tillvara värmen i inomhusluften. Samtidigt kan den bidra till att minska problem med fukt. Den kan dock inte svara för all uppvärmning och varmvatten.

Buller

Den del av värmepumpen som placeras inne i huset har blivit mycket tystare, men det hörs alltid när pumpen är igång. Förångaren utomhus bullrar dock och riskerar att störa grannarna.


Uppdaterad 2013-03-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga