Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Socionom till Barn och unga, Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Kommunen är inne i en organisationsförändring och du kommer in i verksamheten i en spännande tid, då såväl strukturer som arbetsmetoder utmanas. Detta ger dig möjlighet att vara med att skapa en modern organisation. Den nya sektorn Arbetsliv och fritid innefattar kultur och fritid, arbetsmarknad och integration, externt gymnasie och vuxenutbildning samt individ och familjeomsorg. Sektorn inbjuder till ett gränsöverskridande arbetssätt vilket kommer att leda till att spännande inkluderande aktiviteter utformas. Tillsammans med chefer och medarbetare utformar vi sektorn så att möjligheter och förutsättningar att nå uppsatta mål genom en grundverksamhet med hög kvalitet samt genom nya arbetsmetoder nås. Viktiga samverkanspartners är förutom offentlig sektor bland andra föreningar och näringsliv.
Vi söker nu en socionom för arbete med barn , unga och deras familjer enligt lagstiftning SoL och LVU.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten kommer vara förlagd på barn och unga och kommer inledningsvis att innebära att utreda barn och ungas behov enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om vård av unga (LVU). Tjänsten kommer ingå i en arbetsgrupp med barnutredare och förändras utefter behovet i verksamheten. Tjänsten innebär även att föreslå och bevilja insatser samt att följa upp insatserna. Du kommer ha ett nära samarbete med barnet/ungdomen, vårdnadshavare och andra viktiga aktörer för barnet/ungdomen.
Som medarbetare i Kävlinge kommun kommer du samarbeta med andra delar av organisationen och övriga aktörer såsom skola, sjukvård etc. Du kommer även vara delaktig i arbetsgruppens utvecklingsarbete. Organisationsförändringen ger oss stora möjligheter att utveckla vårt samarbete med andra delar av verksamheten och att ha individens behov i centrum.
Vi arbetar utifrån BBIC samt Signs of Safety.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av myndighetsutövning. Du har kunskap och erfarenhet av barn och unga inom socialtjänsten. Gärna även erfarenhet från andra delar av sektorns områden för att ha en förståelse för kopplingar mellan dess delar. Du är intresserad av utvecklingsarbete och ser möjligheter inom området barn och unga.
Som person är du engagerad med starkt klientfokus och har god förmåga att samarbeta med kollegor och andra aktörer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-16
Referensnummer: 249/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Helén Fransson
Enhetschef
046-2804029


Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER