Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kävlinges Hemtagningsenhet söker arbetsterapeut

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Hemvården vänder sig till personer som till följd av ålder, funktionshinder eller sjukdom har svårt att klara sin vardag eller till dem som vårdar en närstående. Vi ansvarar bland annat för verksamheterna särskilt boende, hemtjänst och hemsjukvård. Kävlinges hemvård har goda resultat och en utvecklingsstrategi är nyligen beslutad för att möta framtiden. Vi arbetar för att äldre människor ska kunna bo kvar i sina hem under trygga förutsättningar genom en rad olika insatser. Vi erbjuder också ett välutvecklat anhörigstöd, uppsökande verksamhet i förebyggande syfte och olika aktiviteter.

Vi tycker det är viktigt att trivas och arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Därför har vi utbildade värdegrundsledare som bjuder in till aktiviteter för att utveckla vår värdegrund. För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att arbeta mångsidigt? Vill du jobba i en utmanande enhet i nära samarbete med andra legitimerade kollegor och undersköterskor? I så fall har Hemtagningsenheten i Kävlinge kommun arbetet för dig!

Vi är en nybildad enhet från hösten 2018 som uteslutande arbetar med nyutskrivna patienter från slutenvården. Hela enheten utgår från Ligustern som ligger i ett naturskönt område mitt i Furulund. Hit är det förhållandevis enkelt att pendla med buss från Lund eller Kävlinge tågstation. Från 2020 kommer Furulund att vara en egen tågstation på "Lommabanan".

I Hemtagningsenheten finns arbetsterapeuter (förhoppningsvis du), sjukgymnast, sjuksköterskor, samordnare, koordinatorer för Mina Planer (tidigare vårdplanerare) samt en härlig och kompetent undersköterskegrupp. Vi har ett nära samarbete med våra respektive legitimerade kollegor inom ordinärt boende och vi samverkar även med en biståndshandläggare som följer upp alla hemtagningsbeslut.

Som arbetsterapeut arbetar du tillsammans med övriga funktioner för att ta emot den enskilde patienten i den ordinära bostaden vid utskrivningsdagen. I Hemtagningsenheten försöker vi se hela människan - inte bara en del. Som arbetsterapeut har du en unik insyn i patienternas utmaningar i vardagen och besitter därmed vissa lösningar på utmaningar.

Dina bedömningar är en mycket viktig del i uppdraget för att kunna hitta adekvata anpassningar vardagsmiljön, samt att prova ut, justera och förskriva olika typer av fysiska, samt ibland kognitiva, hjälpmedel. Ditt ansvar är också att stödja och sporra patienter att själva utveckla sina fysiska, kognitiva och sociala förmågor. En arbetsterapeut i verksamheten fortbildar och instruerar även andra yrkesgrupper, så som undersköterskor, i rehabiliterande- och salutogent arbetssätt.

Kävlinge kommun har gratis parkering för sin personal, arbetsgivaren bjuder även alla medarbetare på kaffe två ggr/dag samt frukostmacka.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad arbetsterapeut och även kunna uppvisa giltigt B-körkort. Eftersom att Hemtagningsenheten arbetar i hela Kävlinge kommun är det också fördelaktigt om du tycker om att köra bil.

Då alla patienter är unika är det meritterande om du som söker har stor flexibilitet, kan vara lyhörd inför den enskildes känslor, önskemål och förmågor samt ha ett gott/individuellt bemötande.

Enheten arbetar efter salutogena och rehabiliterande arbetssätt och du som söker ska också kunna vara en god ambassadör för dessa värden. Kreativitet och uppfinningsrikedom spelar stor roll i uppdraget, samt förmåga att hitta nya lösningar för att skapa meningsfulla liv för patienterna.

Vi ser gärna sökande som på olika sätt kan bidra till mångfald för verksamheten!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 2019-03-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-01
Referensnummer: 3/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Pia Jönsson
Enhetschef
046-739611
0709-739611

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER