Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Bibliotekspedagog/skolbibliotekarie Ljungenskolan och Lackalänga skola

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Ljungenskolan är en F-6-skola med tillhörande fritidshem i Furulund. Skolan har vackra omgivningar med närhet till skog och å och rika möjligheter till stimulerande uteverksamhet. Vi har nya kreativa lärmiljöer eftersom skolan renoverades för några år sedan. Tillsammans med Lackalänga skola bildar vi Furulunds rektorsområde. Skolorna har ett nära samarbete och vi värdesätter det kollegiala lärandet. Tillsammans bidrar vi till att våra elever utvecklar sina förmågor i en trygg och stimulerande lärmiljö. Vi har hög legitimationstäthet och ett gemensamt driv att fortsätta utveckla våra skolor. Utvärderingar visar att våra elever trivs i mycket hög utsträckning och skolan visar varje år mycket goda resultat med hög måluppfyllelse.

Att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Det gör vi genom att kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och en delakultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus. Varje elev har en egen dator/lärplatta och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som Smartboards och Apple-TV. Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som arbetar för att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Som en naturlig följd av 1:1-satsningen har våra pedagoger tillgång till personliga datorer och lärplattor.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

Som bibliotekspedagog/skolbibliotekarie på våra skolor Ljungenskolan och Lackalänga skola, har du en viktig roll och bidrar till skolans måluppfyllelse på flera sätt. Du är centrum för läsglädje, kultur och källkritiskt tänkande. Du arbetar aktivt med läsfrämjande insatser i våra klasser. Läsning är ett prioriterat område på skolorna, med insatser i alla årskurser från förskoleklass till åk 6. Du är en inspiratör och resurs i värdegrundsarbetet och du är en viktig pedagog när det gäller informationssökning, källkritik och nätetik där grunden är skolans läroplan. Som biblioteksansvarig ansvarar du för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar.

Under året har vi fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass, som kännetecknas av ett fokus på ett kvalitetsarbete, som syftar till skolutveckling och en högre måluppfyllelse hos eleverna. På båda skolorna har du tillgång till ändamålsenliga bibliotek.
Uppdraget utformas i nära kontakt med våra engagerade pedagoger, biblioteksgruppen i kommunen och ledningen för skolan.

Du kommer att ingå ett skolbibliotekarieteam i kommunen som träffas regelbundet och som samarbetar i olika projekt. Deras arbete har blivit uppmärksammat nationellt och 2017 fick skolbibliotekarieteamet utmärkelsen Årets Skolbibliotek, som delas ut av Nationella skolbiblioteksgruppen.

Tjänsten är på 50-75% beroende på dina kvalifikationer och egna önskemål. Den är tidsbegränsad, men med eventuell möjlighet till mer varaktig anställning.

Kvalifikationer

Vi söker en bibliotekarie med skolerfarenhet alternativt bibliotekspedagog. Det är viktigt att du vill jobba med lärarna och våra elever. Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetskap eller lärarexamen är ett krav, men stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

I ditt arbete har du tydligt elevfokus, ser den kompetenta eleven, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Med din drivkraft och ditt engagemang inspirerar du våra elever.
I ditt arbete är du positiv och engagerad, har god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm med att kommunicera både i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tidsbegränsad till: 2020-06-26
Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-24
Referensnummer: 235/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Gun-Sophie Andersson
Bitr rektor


gun-sophie.andersson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER