Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Bibliotekarie till Kävlinge bibliotek

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Kultur och fritid omfattar bibliotek, fritidsgårdar, föreningsstöd, idrott, friluftsaktiviteter, kulturskola och kulturaktiviteter. Totalt är vi ett fyrtiotal engagerade medarbetare med uppdraget att erbjuda människor goda förutsättningar till en rik fritid där man kan ha roligt, vara aktiv och utvecklas. I praktiken innebär det att vi vill bidra till att stärka demokratin, öka folkhälsan, stimulera ett samhällsengagemang samt ge goda möjligheter till upplevelser och eget skapande. Det gör vi tillsammans med föreningar, privatpersoner, näringsliv, olika organisationer och kollegor inom kommunen.

Att trivas och arbeta tillsammans mot gemensamma mål tycker vi är viktigt. Därför har vi utbildade värdegrundsledare som bjuder in till aktiviteter för att utveckla vår värdegrund. För att våra medarbetare ska må bra ger vi bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen också en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att ge stöd till studerande kring studieteknik, litteratur och läshjälpmedel? Håller du gärna i visningar och infoträffar kring tex. medie- och informationskunnighet? Ligger språk och läsning dig varmt om hjärtat?

Biblioteken i Kävlinge kommun söker en bibliotekarie med särskilt fokus på vuxenstuderande, mångspråk och språkstöd. Kanske är det dig vi söker?

För att trivas med tjänsten bör du vara van vid och tycka om att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Hos oss ingår du i ett team som gemensamt planerar och driver utveckling av bibliotekets tjänster riktade mot vuxna. Det är därför viktigt att du är aktiv i omvärldbevakningen av ditt område och tar med dig information, frågor och utmaningar till teamet.

I din roll hos oss ingår även urval och inköp av media samt planering och genomförande av arrangemang och läsfrämjande aktiviteter.

Utöver detta så är samverkan med lokalsamhället något som vi ser som mycket viktigt. Kontaktvägar utanför biblioteket är en del i arbetet för att kunna utveckla bästa möjliga service. Där kommer du att arbeta aktivt med etablerande, förankring och underhåll av nätverk som är relevanta för ditt område.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att bemöta och kommunicera med människor och har intresse för att arbeta med utveckling av bibliotekets tjänster. Du trivs i nära samarbete med kollegor men är även självgående och drivande.

Du ska ha:

• Master i Biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av biblioteksarbete.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal.

Det är meriterande om du har:

• Pedagogisk erfarenhet.
• Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling.
• Vana att tala och framträda inför grupper.
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska.
• Bra kännedom om litteratur för vuxna.
• Kunskaper inom MIK.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2019-08-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-28
Referensnummer: 90/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Sanna Fries
Bibliotekschef
046 - 73 94 76

sanna.fries@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig kontaktperson DIK

nås via växel 046 - 73 90 00

Övrigt

Vi kommer att börja kalla till intervjuer när ansökningstiden har gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tjänsten annonseras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER