Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbibliotekarie till Skönadalsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Skönadalsskolan är en välfungerande F-6-skola belägen i ett naturskönt område med närhet till skog och hav i Hofterup. Hos oss följer kvalitetsarbetet en röd tråd och bidrar till en samsyn kring eleverna och skolans värdegrund.

Vi har ett tydligt elevperspektiv och värdesätter en hög delaktighet i skolans planeringsprocesser. Vår personalomsättning är låg och medarbetarenkäter visar på en hög trivsel och nöjdhet med skolans organisatoriska ledarskap. Vårt fantastiska skolbibliotek har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass och vi arbetar strategiskt med medie- och informationsteknik i samarbete med vår skolbibliotekarie. Är du intresserad av att arbeta med digitala verktyg har du kommit helt rätt!

Att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Det gör vi genom att kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och en delakultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus. Varje elev har en egen dator/lärplatta och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som Smartboards och Apple-TV. Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som arbetar för att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Som en naturlig följd av 1:1-satsningen har våra pedagoger tillgång till personliga datorer och lärplattor.

Hos oss får alla lärare möjlighet att äta pedagogisk lunch med eleverna. För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

På Skönadalsskolan får du riktigt goda förutsättningar för att arbeta som skolbibliotekarie. Du har tillgång till ett stort och ljust bibliotek med läshörna, arbetsplatser och en uppbyggd läktare där elever får ta del av läs-och teaterframträdande. Du som bibliotekarie har en mycket viktig roll på skolan och bidrar till skolans måluppfyllelse på flera sätt. Du är centrum för läsglädje, kultur och källkritiskt tänkande och samverkar både med externa aktörer inom ramen för Skapande Skola, skolans eget kulturcrew och med våra drivna och engagerade pedagoger. Du arbetar med läsfrämjande insatser, exempelvis bokprat i klasserna eller så kallade läsattacker, men kan också vara en inspiratör och resurs i värdegrundsarbetet, arbeta med HBTQ-frågor och träffa elever i frågor som gäller informationssökning, källkritik och nätetik. Uppdraget utformas i nära kontakt med pedagogerna, biblioteksgruppen i kommunen och ledningen för skolan.

Du är biblioteksansvarig och ansvarar för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar.

Du kommer att ingå ett skolbibliotekarieteam i kommunen som träffas varje vecka och som samarbetar i olika projekt. Deras arbete har blivit uppmärksammat nationellt och 2017 har skolbibliotekarieteamet fått ta emot utmärkelsen Årets Skolbibliotek av Nationella skolbiblioteksgruppen. Skönadalsskolans bibliotek är för tredje året i rad Ett Skolbibliotek i Världsklass. Något som vi är mycket stolta över!

Att arbeta som skolbibliotekarie i Kävlinge kommun innebär ett roligt och intressant arbete där du har stor möjlighet att påverka dina uppgifter och utformningen av verksamheten.

Tjänsten är på 75-100% beroende på vilka kvalifikationer du har och egna önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker en bibliotekarie med skolerfarenhet alternativt bibliotekspedagog. Det är viktigt att du vill jobba mot lärarna och våra elever. Det är så vi byggt vår verksamhet. Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetskap eller lärarexamen är ett krav men stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

I ditt arbete har du tydligt elevfokus, ser den kompetenta eleven, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Med din drivkraft och ditt engagemang inspirerar du våra elever. Du behöver kunna och vilja driva projekt och arbeta utanför skolbiblioteket hela skolan (och ibland hela kommunen) är din arbetsplats.

I ditt arbete är du positiv och engagerad, har god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm med att kommunicera både i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-26
Referensnummer: 179/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Elin Ahx
Rektor
vänligen maila vid kontakt

elin.ahx@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER