Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Socionom till barn och familjevården

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Individ- och familjeomsorgen är till för människor som av olika anledningar behöver stöd och hjälp i sitt dagliga liv. Vi arbetar utifrån målet ”trygghet, möjlighet och hopp för alla”. Hos oss står klienten alltid i fokus och bemöts med ödmjukhet, engagemang och delaktighet. Ingen dag är den andra lik och arbetet är omväxlande med många uppdrag och stor variation.

Totalt är vi cirka 35 medarbetare fördelat på två enheter; Vuxen samt Barn och Familj. Vi som arbetar här har höga ambitioner och stort engagemang. Vi är stolta över varandras kunskap, professionalitet och vi arbetar aktivt med att skapa en kultur som ständigt tillåter oss att utvecklas. Av den anledningen uppskattar vi ett gott samarbete och tar tillvara varandras kompetenser.

För oss är arbetsmiljön av högsta prioritet. Allt som ger positiv energi och god arbetsmiljö värdesätts och vi arbetar för att ha en bra stämning, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor. Alla medarbetare är därför delaktiga i vårt förbättringsarbete med målet att på bästa möjliga sätt tillgodose invånarnas behov. Tillsammans bygger vi en avdelning präglad av trygghet, arbetsglädje, välkomnande och stark sammanhållning!

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Som socionom inom barnenheterna på sektor Arbetsliv och fritid arbetar du med bedömningar, utredningar, stöd och uppföljning av insatser till barn, ungdomar och föräldrar. Vi arbetar enligt BBIC (Barns Behov I Centrum). BBIC är ett enhetligt system för den sociala barnavården. Målet med vårt arbete är att hjälpa föräldrar att klara sina inbördes relationer och föräldrarollen bättre. Ytterst är målet att barnen/ungdomarna och deras familjer ska må bra och fungera väl i samhället. Vi strävar efter att ge familjer stöd i ett tidigt skede och så långt det är möjligt på hemmaplan. För att nå målet samverkar vi med andra aktörer; internt och externt.
Samtliga socionomer som arbetar med barn hos oss har gått eller ska under 2019 gå utbildning i signs of safety.

Vi söker nu socionomer för arbete med barn, unga och deras familjer enligt lagstiftning SoL och LVU. Arbetsuppgifterna kommer kunna variera, verksamhetens behov styr vad vi lägger fokus på. Flexibilitet är viktigt hos oss.
Vi söker dig som har socionomexamen samt tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga.
Som person är du engagerad med starkt klientfokus och har god förmåga att samarbeta med kollegor och andra aktörer. Vi ser gärna också att du är flexibel och uppskattar möjligheten att få arbeta inom olika områden som rör barn och unga.

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs följande kvalifikationer och egenskaper:
• Socionomexamen
• Förmåga att skapa delaktighet för barn och unga samt familjer.
• Förmåga att med lätthet samarbeta prestigelöst med fokus på nyttan för barnet/ungdomen.
• Förmåga att vara tydlig och respektfull.
• Förmåga att med lätthet uttrycka dig i tal och skrift samt arbeta mot deadlines.

Det är önskvärt att du även har:
• Erfarenhet av myndighetsutövning och socialt förändringsarbete inom socialtjänst.
• B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-25
Referensnummer: 13/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson


Johanna Månsdotter
Enhetschef
046-73 92 88Ellen Dalentoft
tf enhetschef
046-73 90 80

ellen.dalentoft@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER