Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolkurator till Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Elevhälsan stödjer kommunens skolor i arbetet med att ge varje elev, oavsett behov, rätt förutsättningar för att eleven utvecklas så långt som möjligt. Vi består av en grupp specialister som kompletterar skolor inom kommunen. Hos oss finns pedagogisk, psykologisk, medicinsk och social kompetens samlad för att skapa en helhetsbild av elevernas vardag. Vårt arbete är i huvudsak förebyggande och sker på organisations-, grupp- och individnivå där hjälp ges till elever med inlärningssvårigheter, funktionsnedsättningar och beteendesvårigheter.

Kävlinge kommun söker en skolkurator. Är du kompetent, socialt begåvad, tydlig och utvecklingsinriktad. Då ser vi gärna att du söker tjänsten som skolkurator hos oss i Kävlinge kommun!

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator är du en del av Kävlinge kommuns centrala elevhälsa. Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna att nå utbildningens mål. Vi har fokus på det hälsofrämjande- och förebyggande arbetet. Du ingår i skolans elevhälsoteam där du har ett nära samarbete med rektor och övriga professioner i teamet. I elevhälsoteamet tillför du psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

Elevhälsoteamets uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd, erbjuda en kunskapsbredd vid insatser samt att ha ett hälsofrämjande gemensamt arbetssätt. Förutom att du deltar i skolornas hälsofrämjande och förebyggande arbete på skol- och gruppnivå genomför du stöd- och motivationssamtal med enskilda elever. Du deltar i möten med vårdnadshavare, elever och lärare och samarbetar med andra aktörer såsom socialtjänst och BUP. Även konsultation och fortbildning till skolpersonal samt krishantering ingår. Du skriver social utredning inför mottagande i grundsärskola och skolsocial kartläggning vid behov.

Som skolkurator i Kävlinge kommun har du tillsammans med övriga kuratorer regelbundna träffar samt gemensam handledning med extern handledare. Tjänsten är förlagd på två grundskolor i kommunen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och vi ser gärna att du har arbetat som skolkurator eller inom socialtjänst med stödjande arbete med barn och föräldrar. Det är meriterande om du genomgått kursen Socialt arbete i skolan.
Som person är du flexibel, nyfiken, ödmjuk, positiv och trygg. Du ska ett gott bemötande i dina kontakter med elever, föräldrar och personal. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till egen bil

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 2019-03-22

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-28
Referensnummer: 7/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Jonas Melvinger
Chef SSK Stöd Skola
046-739425

jonas.melvinger@kavlinge.se

Veronica Lilja
Skolkurator
046-739072
0709-739072
veronica.lilja@kavlinge.se

Facklig företrädare


Åsa Frelin
Skolkurator
046-739540

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER